Хто ті –– "інші"?

П'ятниця, 24 липня 2009, 11:13

На відміну від політиків сучасної України, офіційні представники інших держав, в першу чергу –– США, не можуть собі дозволити їздити з візитами без попередньої ретельної підготовки.

Купа радників обговорюють кожен крок, планують навіть, так звані "промахи". Це є правилом незалежно від рангу офіційної особи та її політичних уподобань.

Не виключним в цьому плані був і візит до України віце-президента США Джо Байдена. Візит напередодні президентських виборів в Україні.

Певно, були детально обмірковані меседжи Джо Байджена щодо ситуації з "помаранчевою революцією". Вона, з його слів, як і інші революції, починалася одними, а завершувати її будуть інші. Якщо вдаватися до аналогій, за Джо Байденом, то тут все прозоро для батьків та матінки помаранчевої революції. Без пояснень.

Що ж до тих "інших", то спочатку згадаємо, чим закінчувалися революції. Усі з найбільш відомих, за деяким виключенням Нідерландської 1566-1609 років, –– диктатурою. А ті, хто уособлював диктатуру, робили все, щоб знищити "одних".

Згадаємо, як Наполеон безжалісно переслідував і карав якобінців.

Немає сумніву, що детально були продумані і зустрічі Джо Байдена з кандидатами у президентській кампанії в Україні. З "одними" і "іншими".

З першими в цій ситуації, за Джо Байденом, теж це зрозуміло. Революцію треба закінчувати "іншим", до неї непричетним. Литвину, Януковичу, Яценюку.

Вірогідним майбутнім, які прогнозуються Держдепом. Адже з іншими –– іншими багатьма зустрічей не було.

Який же висновок? Припустимо, що згадані зустрічі розцінювалися як попередження не наслідувати класику кінцівок революцій.

Віталій Шибко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді