Новий талібан на Північному Кавказі

Понеділок, 7 вересня 2009, 13:02

Нещодавно російська телебачення показало фрагменти зустрічі в Сочі президента Росії Медвєдєва з керівниками республік Північного Кавказу і муфтіями. Нагадаю, що муфтій є вищою духовною особою в мусульман, яка має право вирішувати сумнівні релігійно-юридичні питання.

Зустріч виглядала абсолютно сюрреалістично. Медвєдєв оголосив про створення на Північному Кавказі чергового (третього) ісламського університету і почав повчати вищих релігійних осіб який іслам їм потрібний, як треба жити за ісламськими звичаями, а як не треба і таке інше.

В цей час телевізійна камера почергово показувала обличчя муфтіїв. Всі до одного опустили очі донизу. Було видно за тисячу кілометрів від Сочі на екранах телевізорів, що всіх вивертало з середини.

І тут мені дійшло, що керівництво Росії взагалі не розуміє, що відбувається у світі. Що вже говорити про те, що вони так і не второпали, що ж таке об’єктивно проходить в Україні, чому "сказився" "бацька" в Білорусі і чому в новому молдавському парламенті створена правляча коаліція не для інтеграції з Росією, а задля об’єднання з Європейським Союзом і НАТО.

Вони навіть не розуміють, що ж відбувається в Росії.

Я не знаю ким треба бути, щоб не второпати, що "невірному" Медвєдєву абсолютно не можна втручатися в ісламські релігійні проблеми. Тим більше повчати мусульман, як їм треба жити. В ісламі це неможливі речі. Це образа, яка змивається лише кров’ю.

Які радники у президента Росії? Фантастика. Це можна посилати головного російського попа до України, щоб він нас вчив, як треба жити, молитися, поститися тощо і все зійде з рук. З ісламом і з мусульманами такі вибрики не проходять.

Це для росіян Путін і Медвєдєв – це авторитети. Для мусульман – це погані невірні, які навіть своїми словами про іслам оскверняють його. А встрявати невірному в релігійно-правові питання ісламу… Це взагалі щось захмарне.

Цю зустріч варто показувати по всіх ісламських країнах. Щоб кожен мусульманин знав, що таке Росія.

Історія нічому не вчить. Точно так діяли і американці в Афганістані і Пакистані. Ну один же до одного… Це вони відкривали ісламські університети, де навчалися молоді афганці і пакистанці. Американці думали, що створивши рух талібан, вони використовуватимуть його проти невірних радянських військових.

Виявилося ж насправді, що самі вони для талібів такі ж невірні як і росіяни. Нічим не кращі.

Ось і Росія йде тим самим шляхом. В цих ісламських університетах буде витворена релігійна еліта республік Північного Кавказу, яка остаточна знищить російське панування на Кавказі.

Саме її і не вистачає для остаточного подолання панування невірних. Уже нині тут відбулася знаменита просторово-часова аберація. Цілі райони звільнені від російських військ і живуть вони саме за ісламськими законами.

В часі на зайнятих російськими військами територіях російське панування поширюється лише на денну частину доби. Вночі повністю панують моджахеди.

За даними перепису 1970 року, чеченці складали менше половини населення так званої Чеченсько-Інгушської РСР, нині ж в Ічкерії чеченців понад 95 відсотків.

Чотириста тисяч росіян, які були п’ятою колоною, за останні роки просто "випарувалися". Теж саме, за даними російської статистики (2009 рік), в Інгушетії, Кабардино-Балкарії, Дагестані.

Російські війська перебувають тут в абсолютно ворожому мусульманському оточенні снайперів, гранатометників і смертників-шахідів.

Дуже скоро засновані і фінансовані Росією ісламські університети створять критичну масу ісламської еліти, яка знищивши російське панування на Північному Кавказі, поширить свій вплив на інші ісламські республіки Росії.

Можна собі тільки уявити, з якими почуттями дивилися цю зустріч президента Росії з муфтіями мусульмани Татарстану, Башкортостану та країн Середньої Азії…

 

Петро Масляк, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді