Ми слухаємо… Вони обіцяють…

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 15:03

Нинішня президентська передвиборна метушня однозначно вказує не лише на повну дискредитацію в Україні ідей парламентаризму, але і на швидку в часі деградацію політології і політтехнології, саме як явища сьогодення.

За понад вісімнадцять років існування незалежної держави, ще ніколи на наших громадян не було вихлюпнуто такої величезної дози маразму. Саме політтехнологічного маразму і дебілізму. Що буде тоді, коли президентська гонка стартує офіційно, можна лише підозрювати і здогадуватися.

Складається враження, що у основних претендентів на президентство просто немає жодного адекватного політтехнолога, здатного хоча б на крок передбачити наслідки своїх недолугих "бігмордних" вправ. Не будемо голослівними.

Ось пан Янукович усміхається до нас з чергового "бігморда". "Почую кожного", волає він до електорату. Боже ж ти мій. Це ж які треба мати відстовбурчені вуха… Ну хто це таке міг придумати? А якщо хтось гикне чи пукне… А якщо хтось хоче комусь, так би мовити, на вушко… Теж почує?

Який політтехнолог і за які гроші міг таке придумати? Ну явно ж взяте з відомого американського фільму зі знаменитим коміком Джимом Кері в головній ролі. Це там, де він на певний час став богом і отримував від "електорату" молитви і стенання про допомогу, тобто почув усіх.

Врешті-решт, головний герой цього фільму зрозумів, що нікому він допомогти не може і видав вердикт: благословляю всіх. Тобто, робіть, що хочете і живіть, як можете. Може і в "почую всіх" теж стирчать вуха американських політтехнологів?

А ось інші політтехнологічні витребеньки. Несуся по Одеській трасі і з переляку навіть вдарив по гальмах. На трасі над самою головою до мене і інших знервованих водіїв кричить черговий "бігморд": всупереч кризі будується найбільша в Європі Дністровська ГЕС. Вона працює. Ото ще маразм! А навіщо працює? Яка мета? Кому потрібна така робота. У нас електроенергії просто нікуди дівати.

Раніше хоч "заграница нам поможет", купивши нашу електроенергію, але зараз і в них криза. Нікому вона не потрібна ні всередині країни, ні зовні. То хто ж придумав такий зміст плакату? Який розумник-політтехнолог?

Або "Україні повернуто шельф Чорного моря. Вона працює". Перестали на догоду Росії розробляти величезні запаси газу в нашій виключній економічній зоні і про це сповіщають увесь електорат. Ніби це якесь досягнення. Ніби в нас природного газу, як, наприклад, електроенергії, нікуди дівати.

Як назвати таких політтехнологів, скажіть мені? Все ж повинно було бути саме навпаки. Приміром так. Припинено розбазарювання державних грошей на будівництво нікому не потрібної Дністровської ГЕС. Вона працює.

Або ще. Розпочато масове освоєння українського шельфу Чорного моря. Будемо з газом. Вона працює.

Я, наївний, думав, що нічого дурнішого в цій "бігмордній" кампанії вже навіть в принципі придумати не можна. Помилився, каюся. "Вона працює. Вона – це Україна". Оце вищий клас!

Це що, знаменитий комплекс бога? Ну що це таке? Відомий на увесь світ вислів одного французького короля:– держава – це я? Як це? Ну зараз же не середні віки, панове ПОЛІТ технологи!

Скрізь бовваніють "рябі бігморди" іншого претендента. Продуктивне село, стверджують вони, нова індустріалізація і якась там армія. А я, як той малюк у відомій казці, кричу: а король то голий!

Хто ж проти продуктивного села? Але де взяти сотні мільйонів доларів на реалізацію всіх цих проектів, які без реального фінансування перетворюються на пустопорожню балаканину. Де? Їх же немає!

Аби на цих же "бігмордах" було написано, що я реалізую декілька геополітичних проектів, які нам і принесуть потрібні гроші, я б тоді повірив. Наприклад, там було б написано, що з першого дня свого президентства я почну масове освоєння родовищ нафти і газу на шельфі Чорного моря і через п’ять років кожний новонароджений українець отримає на власний рахунок по 100 тисяч доларів, як це роблять в Саудівській Аравії, всі б голосували за.

Або написали на плакаті, що я почну реалізувати після обрання проект "Алмази України" і перетворю українців на багату націю. Ну скільки ще років відома алмазовидобувна компанія Де Бірс буде звертатися до нас з проханням віддати їй в концесію на умовах 60% прибутку нам, а їй 40% , наші кімберлітові трубки? Це ж ганьба нашому керівництву.

Або той же кандидат у президенти написав би на "бігморді", що на наступний день свого президентства почне будувати в Чорнобильській зоні бараки для всієї цієї корупційної банди і всю її скопом туди відправить. Скільки б за таку людину голосувало електорату?

Ну хоча б хтось напише на плакаті, що після моєї інавгурації я розжену цю, прости господи, Верховну Раду. Ти ж Президент! Ти ж гарант Конституції! А в Конституції написано, що всі громадяни України рівні перед законом. Отже, всі закони про недоторканість депутатів є простою Фількіною грамотою, на яку справжній президент країни не повинен навіть звертати уваги, так як вони незаконні вже за власною сутністю.

А в тебе "Альфа", а в тебе… Що це я повинен пояснювати, що і як треба робити? Ганьба!

Якщо і далі будуть продовжуватися ці "бігмордні" маразматичні вправи політ технологів, можна чекати перед самими президентськими виборами повний обвал рейтингів основних гравців. І тоді до влади може прийти зовсім несподівана особа…

Петро Масляк, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді