"Футбол" у виконанні прокуратури

Середа, 21 жовтня 2009, 21:23

Шановна редакція!

Ви абсолютно вірно ведете такий собі мартиролог моралі влади. Дозвольте мені звернути вашу увагу на вплив політиків на правоохоронні органи у світлі першого передвиборного скандалу.

Минулої п’ятниці я подав звернення до Генпрокуратури з проханням порушити кримінальну справу по факту розголошення даних досудового слідства щодо справи "Артеку", а також у зв’язку з наданням неправдивих відомостей, що призвели до відкриття кримінальної справи, а також неправдивих свідчень.

На мою думку, розголошення даних про дітей, які фігурують у цій справі, позбавило їх нормального майбутнього. Треба тільки здогадуватися, що з ними буде з мачухою, яка використовує прийнятих дітей як ляльок з ганчірки.

Розголошення про нібито фігурантів у цій справі стало шоком для них, їх сімей та друзів, а завдана ним моральна шкода не має верхньої межі грошової оцінки.

У зверненні до Медведька я чітко визначив, як і коли інформація з деталей цієї мерзотної справи потрапила до засобів масової інформації. Більш за те, я надав докази, про які наразі не можу говорити як свідок з цієї справи.

Вчора генрокурор з трибуни Верховної Ради фактично "відфудболив" моє питання до МВС. Тим самим підтвердивши своє небажання розслідувати цей злочин.

Нагадую, що головна функція прокуратури – нагляд за дотриманням законодавства.

Медведько попросту злукавив, коли відмовився порушувати кримінальну справу проти осіб, що допустили витік інформації з документів досудового слідства, переклавши стрілки на МВС. Це суперечить конституційній функції прокуратури.

Підсудність злочину жодним чином не обмежує право прокуратури за наявністю підстав відкрити кримінальне переслідування за фактом скоєння злочину.

Тільки-но я отримав відповідь від генпрокуратури за своїм зверненням. Замість того, щоб відкрити окрему кримінальну справу щодо розголошення даних досудового слідства, мені розповіли про долучення цих питань до справи "педофілів" та небажання ГПУ брати в такому розслідуванні участь.

Ну, щоб ви зрозуміли, - якщо, припустимо, ви розлучаєтеся, а у вас з дому вкрали рояль, то за логікою Медведька справа про розлучення та крадіжки роялю має бути об’єднаною.

Я не хочу, щоб справу про незаконне розголошення таємниці слідства розслідувало МВС, оскільки його керівника пов’язують з БЮТ. Я хочу, щоби генпрокурор, якого пов’язують з Партією регіонів, особисто розслідував злочин з розголошення таємниці слідства, а потім юридично відповідав за результат.

Для більшої цікавості я надаю вам копію відповіді від ГПУ (така собі "відмазка"), отриману тільки-но.

(Між тим, генпрокуратура чомусь забула відповісти на мій запит про покарання осіб, які надали неправдиві відомості, що призвели до відкриття кримінальної справи, а також неправдиві свідчення).

Далі судіть самі.

P.S. Керуючись засадами об'єктивності, "Українська правда" готова надати слово іншим сторонам даного конфлікту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді