Правда Сергія Міщенка про те, хто і як працює

Субота, 24 жовтня 2009, 14:32

Стаття на "Українській правді" "Чи вона справді працює" візуально стосується Юлії Тимошенко. Підтвердженню цьому є фото прем'єр-міністра. Але про те що "вона справді працює" автори роблять висновок лише на основі одного пункту урядової програми "Громадянське суспільство".

Автори закидають мені, як голові комітету з питань правової політики блокування нової редакції закону "Про об'єднання громадян". Я не можу не погодитись з авторами про те, що законопроект "застряв...". Але я не пам'ятаю, щоб журналісти звертались до мене за коментарем щодо причин цього "застрявання".

Насправді, я протягом року неодноразово скликав засідання комітету з цього приводу. Співробітники комітету обзвонювали депутатів, повідомляли питання яке має розглядатися, запрошували прийти, але кворуму жодного разу так і не вдалося зібрати. Мені важко зрозуміти в чому полягає моє блокування?

Невже я маю взяти депутатів, закувати в кандали і у супроводі охорони привести на засідання комітету? Це буде дико, смішно і незаконно...

Не з'ясувавши усі деталі і навіть не зробивши елементарного - не поцікавившись іншою думкою, Вікторія Сюмар уже два тижні поспіль розповсюджує, м'яко кажучи, недостовірну інформацію. Мовляв я, як голова Комітету, блокую ухвалення закону. Причина - я не хочу конфліктувати з Оленою Лукаш, яка ніби-то проти закону і від присутності якої "часто залежить кворум на засіданні комітету".

Я не є членом Партії регіонів і тому мені важко стверджувати чи дає Олена Лукаш якісь вказівки щодо участі у засіданні мого комітету, наприклад, своєму лідеру Віктору Януковичу. Він також член комітету з питань правової політики. Можливо, доцільно було б про це запитати в самої Олени Лукаш?

Якби Вікторія Сюмар чи Максим Лациба поцікавилися моєю думкою, то дізналися б, що в понеділок, під час погоджувальної ради я вніс пропозицію: законопроект "Про об'єднання громадян" винести на голосування без рішення комітету.

Також була озвучена причина - комітет не може визначитися з цього питання і затягувати його розгляд не можна. Це було озвучено в понеділок, а стаття про те що я ніби-то блокую законопроект, вийшла в четвер. Більше того, головуючий на Погоджувальній Раді Олександр Лавринович пообіцяв поставити законопроект у порядок денний на наступному пленарному тижні.

У мене виникає кілька питань. Чому автори статті дають недостовірну інформацію? Чому не цікавляться іншою точкою зору? Чому представники організацій, які ратують за свободу слова самі не дотримуються канонів незалежної журналістики?

Інтернет-видання "Українська правда" для мене завжди вважалося взірцем об'єктивної журналістики. Тому поява необґрунтованого та однобокого матеріалу мене здивувала.

Якщо це особиста, суб'єктивна думка Вікторії Сюмар та Максима Лациби, то вони її могли б висловити в інший спосіб. Принаймні так було б чесно і об'єктивно. Наприклад, у Вікторії Сюмар є на "Українській правді" власний блог. Але там лише два повідомлення: про спалену передноворічну ялинку в Афінах та про нову дружину Петра Симоненка...

Як не дивно, але об’єктивності на цих двох повідомленням у стократ більше аніж у тенденційному пасквілі "Чи вона справді працює"...

 

Сергій Міщенко, народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питань правової політики

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді