Кандидати Ющенко та Тимошенко: мільйонер із запорожцем і Попелюшка haute couture

Неділя, 1 листопада 2009, 19:48

Напевно, рожева мрія ворогів Ющенка - побачити як наприкінці зими 2010 року він забирає з Банкової свої килими і глечики, вантажить все це у горбатий "Запорожець" і засніженими дорогами їде на Безрадичі розводити бджіл.

Втім чинний президент все ж сподівається залишитися на своїй посаді ще на 5 років, тому подав минулого тижня до ЦВК свої документи разом з декларацією за 2008 рік.

Відповідно до цього документу, Віктор Ющенко заробив минулого року 1 мільйон 41 тисячу гривень.

492 тисячі гривень президент отримав у вигляді зарплати, 549 тисяч - як дивіденди, проценти, роялті.

Матеріальну допомогу не брав, доходів від наукової, викладацької діяльності не отримував.

Його дружина Катерина заробила 549 тисяч гривень - 455,9 тисяч склали доходи від підприємницької діяльності, решту (93,3) – дивіденди, проценти, роялті.

Ющенко володіє 13 гектарами землі, будинком на 656 метрів і квартирою на 371,9 метрів. Його дружина має 1 633,5 квадратних метрів землі і квартиру на 300 метрів.

Із транспорту Ющенко має Harley Davidson 1942 року випуску, а також не менш раритетний горбатий "Запорожець" ЗАЗ-965А.

На рахунках у президента у 2008 році - понад три мільйони гривень, ще 2,4 мільйони має його дружина на рахунках за кордоном.

Слід нагадати, що у виборчу кампанію 2004 року майбутній президент Ющенко увійшов з доходом за 2003 рік у сумі 35 тисяч гривень, з них майже 30 тисяч складала депутатська зарплата.

Тоді родині Ющенка належало дві земельні ділянки: у Віктора Андрійовича площею 5,4 гектари, у його дружини – 60 соток. Перша знаходиться в Хоружівці Сумської області, вона отримана як мамин колгоспний пай. Друга – у Безрадичах.

Свого транспорту у кандидата в президенти Ющенка у 2004-му не було, а на рахунках лежала 61 тисяча 917 гривень 57 копійок. Його дружина на рахунках за кордоном мала еквівалент 2 мільйонів 650 тисяч гривень.

Отже, за роки перебування на президентській посаді Ющенко став мільйонером, удвічі збільшив свої земельні володіння, обзавівся квартирою у 300 квадратних метрів та накопичив на рахунках кілька мільйонів.

Як росли статки президента Ющенка можна побачити в наступній таблиці

Незважаючи на те, що Ющенко став першим президентом, який відкрив свою декларацію, він так і не виконав обіцянку звітувати про доходи родичів "до п’ятого коліна". Українці не знали, якою підприємницькою діяльністю займалась його дружина Катерина, і за які гроші на широку ногу живуть його старші діти Віталіна та Андрій.

Втім, порівняно з прем’єром Юлією Тимошенко, Ющенко все ж може вважатися взірцем відкритості. Очільниця Кабінету міністрів вже кілька років поспіль не бажає декларувати нічого, крім офіційної зарплати.

От і минулої суботи Тимошенко передала до ЦВК декларацію, в якій задекларовано лише одну цифру – заробітну плату голови уряду у розмірі 386 тисяч 170 гривень 42 копійки. Тобто український прем’єр отримує близько 32 тисяч щомісяця.

Решта розділів у декларації прем’єра порожні – у неї немає ні квартири, ні машини, ні рахунку в банку.

До речі, це не вперше така ситуація з деклараціями ЮВТ. Подібна картина була і в попередні роки.

Жінка, яка ходить на роботу чи не щодня в новому наряді, і живе в розкішному будинку на дамбі, чомусь вважає за краще годувати людей легендами, що на сукні їй скидається грошима вся родина, а мешкає вона в будинку, арендованому чи то в друзів, чи то в однопартійців, чи знову ж купленому в складчину родиною.

Так само ЮВТ вперто відмовляється повідомляти про сферу бізнесу свого чоловіка. Можливо, тому, що вона бачить його лише тоді, коли треба для картинки разом сходити на виборчу дільницю?

Тим не менше Олександр Тимошенко значиться єдиним "членом родини" прем’єр-міністра. Адже її дочка вже заміжня та мешкає окремо.

Олександр Тимошенко в 2008 році отримав прибуток від підприємницької діяльності в розмірі 2 мільйони 797 тисяч 893 гривні.

Сукупні ж доходи склали 2,8 мільйони. Звідки взялися ще дві тисячі, в декларації не вказано.

У чоловіка Тимошенко є квартира площею 52 квадратних метри. Ще він володіє приміщенням площею 255 метри – як пояснила раніше УП помічниця прем’єр-міністра Ольга Трегубова, минулого року він став власником офісу.

Є в Олександра Тимошенка автомобіль "Тойота" з чотирилітровим двигуном. А в банку чоловік Тимошенко тримає 82 тисячі 899 гривень 99 копійок. За кордоном у чоловіка прем’єр-міністра є цінні папери на суму 2 500 гривень.

Як і в випадку з дітьми Ющенка, про економічне життя доньки Тимошенко відомо мало.

За винятком того, що вона має вареничну і кав’ярню в Дніпропетровську, а цього року відкрила ресторан у Києві під назвою Ciro’s Pomodoro. Чиї гроші вкладено в бізнес – Жені чи її чоловіка-музиканта Шона Карра – невідомо.

Кілька років тому молоде подружжя для глянцевої фотосесії засвітило свій будинок в Кончі-Озерній, подарований нібито маминою двоюрідною сестрою Тетяною Шараповою. А ще ТаблоID спіймав Женю, яка їздить на крутому авто "Mercedes CLS 350".

Крім того у подружжя Каррів є великий позашляховик і "Harley".

Якщо подивитися на фото садиб Тимошенко, зібрані "Українською правдою", то виявиться, що Юлія Володимирівна зовсім не така попелюшка, як вона розповідає.

Пані кандидат у президенти зараз розповідає, як тягала у 80-ті шини на заводі, і як жила в маленькій хрущовці без води і газу. Може вона пояснить виборцям, звідки у неї взялися маєтки?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді