Педофілгейт-2

Четвер, 12 листопада 2009, 15:30

В Україні назріває новий педофільський скандал, і знову йому намагаються надати певне політичне забарвлення.

Минулого тижня в Києві затримали організовану злочинну групу, учасники якої займались розбещенням неповнолітніх. На її чолі стояв керівник одного з київських університетів.

У четвер міністр внутрішніх справ Юрій Луценко озвучив ім'я затриманого – це Василь Михайлов, ректор Київської державної академії водного транспорту. Окрім інших регалій затриманого Луценко згадав і те, що він був довіреною особою Віктора Януковича на минулих виборах.

За словами міністра, банду вели вже давно і зібрали "достатню кількість доказів", зокрема і через прослуховування телефонних розмов. З них випливає, що злочинці посягали навіть на 5-ти літніх дітей.

Діяв Михайлов не один, а з групою поплічників.

Окрім ректора, затримані його помічниця та за сумісництвом коханка, така собі громадянка В., 1984 року народження, яка підбирала 12-16 річних дівчат для "розваг" свого шефа.

Третій затриманий - водій ректора Віктор, який брав активну участь у розбещенні неповнолітніх та виготовленні порнографічної продукції.

Четвертим у справі проходить громадянин Гвінеї-Бісао Тіто Гомеш, який начебто за грошову винагороду вступав у групові статеві зносини з неповнолітніми, а також Михайловим і його помічницею В.

Крім нього, в справі може опинитися ще одним нелегал з прізвищем Санкара.

Як повідомляють в київській міліції, саме на гвінейця спочатку і вийшли правоохоронці.

Його спіймали на живця. Зв'язалися з ним за телефоном і запропонували знятися у відвертому фільмі. Для цієї справи влаштували цілий маскарад - спеціально домовилися з адміністрацією кіностудії імені Довженка, правоохоронців вирядили в костюми НКВС.

Лише у відділку міліції гвінеєць втямив, у яке кіно потрапив, повідомляють правоохоронці. Саме завдяки ньому вдалося вийти на решту групи. Їх затримали через кілька днів.

Михайлова та його помічницю взяли в ніч з 4 на 5 листопада в аеропорту "Бориспіль".

У ході слідства стало відомо, що зловмисники вже не перший місяць займаються зйомками дитячої порнографії на професійному рівні. За свідченнями одного з учасників злочинної групи, серед спільників існував чіткий розподіл ролей.

Так, наприклад, жінка, особиста помічниця організатора, здебільшого займалася пошуками неповнолітніх дівчат та своєрідними кастингами. Аби жертва погодилася на зйомки, в арсеналі зловмисниці були різні методи: від грошової винагороди до банального психологічного тиску, погроз та шантажу.

Як правило, зйомки організовувалися в орендованих помешканнях. Саме туди привозили дітей, які ставали жертвами порнографів. Далі все відбувалося за добре відпрацьованим сценарієм. Дівчат по черзі ґвалтували, знімаючи цей жах на відео, йдеться в прес-релізі київської міліції.

Після того як правоохоронці навідалися на квартири до учасників злочинних оргій, звідти вилучили фотоархів з їхніми сексуальними розвагами - фото ректора та африканців під час групового сексу з неповнолітніми, його помічниці в запалі зоофілії.

Крім цього, міліція вилучила 5 гумових фалоімітаторів, ноутбук, кольоровий принтер, три відеокамери "Sony", "Panasonic", 10 відеокасет та 14 дисків порнографічного характеру.

Міліція знайшла також вогнепальну зброю, зокрема карабін "Бінеллі" калібру 7,62 мм, 186 набоїв до нього, 11 інвестиційних угод на об'єкти нерухомості, безномерні печатки та 180 тисяч доларів. Останнє свідчить, що предметом зацікавленості правоохоронців, можливо, стануть й економічні діяння ректора.

Наразі правоохоронцями задокументовано два факти розбещення та зґвалтування неповнолітніх та виготовлення порнопродукції. Але слідчі копають і далі.

Щоб якось поліпшити своє становище, ректор, кажуть, вже написав явку з повинною. Шевченківський райсуд вибрав йому запобіжним заходом утримання під вартою протягом двох місяців.

"У нас є повний набір доказів злочинної діяльності громадянина Михайлова", - запевнив журналістів Юрій Луценко.

Як вдалося з'ясувати "Українській правді", групу Михайлова вели щонайменше з осені минулого року. Прослуховування велося з квітня 2009 року. Але справу порушили лише 27 жовтня.

Чому? Можливо, правоохоронці хотіли перебити ефект від педофільського скандалу в "Артеку" і показати, що міліція бореться з цією заразою?

Підставою для порушення справи стали заяви батьків зґвалтованих дівчат, подані 19 жовтня.

Після цього в київському бюро судмедекспертиз було проведено дослідження потерпілих, яким підтверджено факти насилля.

Як установили слідчі, неповнолітні громадянки Т. і М. були зґвалтовані керівником групи, а потім примушувалися тривалий час брати участь у групових статевих зносинах з різними особами, зокрема, й африканцями.

Ці факти й були покладені в основу кримінальної справи, порушеної за статтею "Зґвалтування". Підслідним світить позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.

Тепер дещо про головного фігуранта справи та її політичну складову.

Василь Михайлов, як виявилось, людина в суспільстві не остання і обвішана багатьма регаліями. Це підтверджує тезу, що деякі сфери в Україні прогнили настільки, що лікуванню не підлягають.

Михайлов - доктор технічних наук, професор, почесний працівник морського і річкового транспорту України, ректор Київської державної академії водного транспорту імені гетьмана Петра Конашевича тощо.

Маючи наукові регалії, Михайлов колекціонував світські та церковні нагороди. Так, у 1999 він став "людиною року" у "найнепродажнішому" рейтингу "Золота фортуна". Крім, того мав низку відзнак - орден Святого Дмитра Солунського, орден Святого рівноапостольного князя Володимира, орден преподобного Нестора Літописця.

А ще людина, обвинувачена в зґвалтуванні підлітків, сам - батько неповнолітньої дитини.

Крім того, Михайлов цікавився політикою.

Як заявив Луценко, у 2004 році Михайлов був довіреною особою Януковича на виборах президента.

Крім цих даних, одразу після затримання Михайлова, в інтернет була вкинута інформація, де його прив'язка до Януковича відбувалася ще кількома ланцюжками:

1. Михайлов, начебто, був не лише довіреною особою Януковича у ЦВК, а й керівником штабу у Подільському районі.

2. Михайлов – чоловік Ольги Арканової, яка є депутатом Подільської райради від Партії регіонів.

3. В телефоні Михайлова начебто знайдено кілька номерів народних депутатів від Партії регіонів. Зокрема, Василя Горбаля, Анатолія Толстоухова та Олексія Журавка.

"Українська правда" звернулась за коментарем з приводу цієї ситуації до Василя Горбаля та отримала від нього наступну відповідь: "Так, я кілька разів зустрічав Михайлова. Бачив його на нарадах з педагогами. Щодо мого телефону, то я його не змінював з часів створення UMC, і він є в телефонній книзі багатьох людей. Щодо Арканової, то наскільки мені відомо, вони з Михайловим розлучені".

Пізніше київська організація Партії регіонів передала заяву, в якій вказувалося, що протягом останнього тижня на деяких сайтах з'явились проплачені статті, які прямо пов'язують Михайлова та Партію регіонів.

У відповідь на це київські регіонали заявили, що:

1. Михайлов ніколи не був керівником подільського штабу Януковича у 2004 році. "Цей штаб, із третім туром включно, очолював Сергій Костриков з НДП. Він також не був довіреною особою в ЦВК, бо ними могли бути лише члени партії, а Михайлов ним ніколи не був", - йдеться в заяві.

2. Ольга Арканова, яка є депутатом Подільської райради від Партії регіонів, розлучилась з ним три роки тому.

"У нас є докази, що ці статті були розміщені спеціально і за гроші", - зазначили у київській організації Партії регіонів.

Але "Українській правді" вдалося знайти документ, який свідчить, що Михайлов таки працював довіреною особою Януковича і був відкликаний лише перед третім туром.

Однак, вивчаючи політичну складову біографію Михайлова, там можна знайти сліди не тільки Партії регіонів, але й БЮТ.

"Я не знаю деталей про Михайлова. Краще спитайте у бютівця Семиноги – вони з ним друзі вже 20 років", - відповів Василь Горбаль на запитання "Української правди", чи міг він запідозрити Михайлова в нездоровому ставленні до підлітків.

Давню дружбу Семиноги і Михайлова підтвердила і ще одна людина, яка в силу родинних зв'язків давно вариться в політиці.

Сам бютівець заперечує дружбу з заплямованим ректором.

"Ми знайомі десь півтора роки. Як депутат, закріплений за Черкащиною, я звертався до нього кілька разів, щоб влаштувати в університет сільських дітей, що мають менші знання і можливості для вступу до вузів", - заявив Анатолій Семинога "Українській правді".

"Твердження про дружбу в 20 років є неправдою. Хоча чув я про нього давно, бо моя перша робота починалася на річковому транспорті. І я знав, що він пройшов довгий шлях до моряка дальнього плавання, а потім ректора", - розповів депутат від БЮТ.

За словами Семиноги, він досі не вірить, що Михайлов міг займатися такими злочинами, і думає, що це якесь "непорозуміння".

Погортавши офіційні сторінки Інтернету, вдалося знайти ще один зв'язок родини Михайлова з БЮТ.

У 2005-2006 роках дружина Михайлова Ольга Арканова, яка обралася до Київради як мажоритарниця, увійшла до фракції "Батьківщина" у міськраді.

Вона ж працювала в київському штабі Блоку Тимошенко у 2006 році, який очолював Анатолій Семинога. За Аркановою була закріплена одна з громадських приймалень в Подільському районі Києва.

Щоправда, сам Семинога стверджує, що Арканова в список БЮТ на місцевих виборах так не і потрапила. Хоча й дуже хотіла. Після чого вона й пішла шукати щастя в Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді