Дорога для Януковича

Четвер, 12 серпня 2010, 12:27

На початку серпня "Укравтодор" вирішив зробити черговий крок назустріч людям. Він зайнявся не лише магістралями, але й невеликими сільськими дорогами. Точніше, однією дорогою - яка веде до "Межигір'я", де мешкає Віктор Янукович.

За словами працівників Київського облдорупру, ремонт відбувався стаханівськими темпами. За півтора тижні вони поклали два шари асфальту та встановили нові ліхтарі вздовж траси. В середу роботи мали офіційно завершитися визначенням дорожньої розмітки.

Робоча зміна тривала 12 годин, але інколи дорожники змушені були працювати понаднормово. За ремонт президентської траси вони отримають трохи більше, ніж по 2 000 гривень.

Щоправда, нагальної потреби для ремонту не було. Працівники запевняють, що дорога і так була в нормальному стані - її вклали лише три роки тому. Ремонт зробили для того, щоб на трасі не було навіть невеликих пошкоджень.

 
 
Ремонт дороги, яка веде до резиденції Януковича 

У цей же час в Києві проходить ремонт вулиці Богатирської, по якій щодня їздить Віктор Янукович. На відміну від столичного відрізку дороги, де "Укравтодор" вкладає спеціальне покриття з каучуком, у Нових Петрівцях лежить звичайний асфальт.

"Ми просто робимо поверхневу обробку, - розповів працівник Київського облдорупру, який побажав лишитись неназваним. - На Богатирській кладуть асфальт товщиною 10 сантиметрів, а тут - тонке покриття".

Окрім того, ремонтник розповів, що по цій дорозі їздять лише нечисленні мешканці сусідніх котеджних містечок. А в майбутньому вона взагалі може стати закритою.

"Швидше за все, скоро тут поставлять шлагбаум з міліціонером. Є місцеві під'їзди - там будуть люди до своїх дач їздити. А тут буде закрита дорога", - поділився він з "Українською правдою".

На даній ділянці працюють лише вишгородські робочі. У той же час, на Богатирській дорогу вкладають представники 9 районів Київської, а також Вінницької та Черкаської областей. Наприклад, уманчани робили дорогу біля пивзаводу "Оболонь", а вінничани - зі сторони Нових Петрівців. Людей з різних регіонів нібито залучили для того, щоб здати ділянку до дня Незалежності.

 
 
Дорогу проклалаи до самих ворот дачі Януковича 
Нова дорога на радість "людям" 
Заступник начальника Служби автомобільних доріг у Київській області Василь Максимчук розповів "Українській правді", що в Нових Петрівцях лише виконується "профілактична робота".

"Відновлюється рівність покриття, нічого серйозного не проводиться. Це майже щоденні роботи, що не потребують значних підготовчих термінів", - відмітив він.

За словами пана Максимчука, такий поточний ремонт проводиться вже багато років по всій Київській області. "В Нових Петрівцях йшла забудова, їздили вантажівки, хоча це й заборонено. Тому на дорозі з'явились тріщини", - пояснив він необхідність ремонту саме на цій ділянці.

У той же час, Василь Максимчук не розповів, чи планується цього року "поточний ремонт" із заміною ліхтарів на сусідніх дорогах.

Втім, є проста відгадка, чому ремонт провели саме біля президентського будинку. "Укравтодор", який проводить дорожні роботи, очолює друг Віктора Януковича Володимир Демішкан. Цікаво, що Демішкан теж має власні інтереси в "Межигір'ї". Він є членом товариства мисливців і рибалок "Кедр", яке зареєстроване прямо на території резиденції.

 

Тож платники податків можуть бути спокійними - "Укравтодор" використовує державні гроші за призначенням та сумлінно ремонтує навіть сільські вулиці. Щоправда, поки вони слугуватимуть лише невеликій кількості людей, а з часом і взагалі можуть бути доступними лише "для своїх".

 
Катерина Каплюк, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді