Скандал: лавочка в метро Харкова - за ціною автомобіля

Неділя, 26 грудня 2010, 14:55

Скандал зі встановленням у Харківському метро супер-дорогих лавочок набирає обертів.

Віце-прем'єр Борис Колесніков доручив меру Харкова Геннадію Кернесу пояснити журналістам, чому одна лавочка для щойно відкритою станції метро "Олексіївська" коштувала 63 тисячі гривень - тобто майже 8 тисяч доларів.

Але "Українська правда" раніше писала про те, що саме підконтрольне Колеснікову Нацагентство з Євро-2012 погодило покупку без тендеру 10 таких лавок загальною сумою 630 тисяч гривень.

Виходить, що одна лавочка коштувала майже як автомобіль "Ланос".

Підлеглі Кернеса запевняють, що ці лавки - справжній витвір мистецтва.

"Це не просто так. Це індивідуальне виготовлення, за повністю індивідуальні технології", - сказав заступник директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства Анатолій Кравчук

Програма "Гроші" каналу "1+1" з'ясувала, що до цього приватне підприємство "Р-1", яке виграло "тендер з одним учасником" на постачання лавочок на суму 630 тисяч гривень, займалося виготовленням пластикових каналізаційних люків.

Кернес щасливий... 
Легендарні лавочки. Фото харківської мерії 
 Кожна лавочка - 63 тисячі гривень. Фото користувача "ВКонтакте"
Вартість пояснюють абсолютно унікальний дизайном 

Проектувальники станції "Олексіївська" переконують, що в первинному проекті лавки були інші, і за значно меншою ціною.

"Вони там поміняли щось - це їхня прерогатива. Захотіли інші матеріали - їхня справа. Зробили іншу лавку", - заявив директор "Харківметропрект" Володимир Коровніченко.

Він повідомив, що спочатку планувалися металеві лавки. Але початкову ціну директор "Харківметропрект" називати побоявся.

 
 

Використано відео каналу 1+1, фото сайту мерії Харкова і користувача "ВКонтакте" http://cs9595.vkontakte.ru/u6663010/124115566/z_0dcebb97.jpg

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді