Обережно! Масові фальсифікації!

Понеділок, 9 квітня 2012, 11:15

Голова Партії регіонів Микола Азаров вважає, що фальсифікація на українських виборах – це міф. Принаймні щодо майбутніх парламентських виборів. Ось що він видав в Обухові після свята місцевої демократії:

У суспільстві в країні нав'язується міф, що майбутні вибори до Верховної Ради будуть сфальсифіковані. Вони не будуть легітимними, і Партія регіонів нібито все зробить, щоб спотворити результати голосування.

Зі здивуванням дізнався, що фальсифікації – міф. Звичайно, якщо слухати заклинання біло-блакитного Лідера про необхідність проведення чесних виборів, та його зобов’язання забезпечити прозорий виборчий процес то тоді так. Але якщо згадати 2004-ий…

Добре, давайте візьмемо не такі далекі справи… хтозна, може люди змінилися?

Давайте подивимося на сьогоднішніх регіоналів.

Фальсифікації на мільйон

Аби зрозуміти, що фальсифікації – у регіоналів у крові, достатньо потрапити хоча б на одне голосування у Верховній Раді.

Мало кого здивує, що в українському парламенті є такі собі кнопкодави-піаністи. Тобто депутати, які голосують одразу за кількох. Але це і є фальсифікація!

От візьмемо словар Даля і подивимося, що мається на увазі під словом "фальсифікувати":

Фальсифицировать - подделать (-лывать), исказить (-ажать) с целью выдать за подлинное, настоящее.

Так от: голосування за іншого у парламенті – це фальсифікація.

Наприклад, коли чи-то Віталій Калюжний, чи-то Юрій Воропаєв голосують за Ріната Ахметова, то вони спотворюють кількість депутатів, які голосують, з метою видати за дійсність присутність найбагатшого українця у Раді. І так з будь яким іншим депутатом, який голосує за свого колегу.

Але регіонали не просто щодня десятки разів фальсифікують голосування (тренуються?). Вони займаються масовими фальсифікаціями!

Поясню чому.

Депутати – це представники народу у владі. У середньому кожен депутат є представником 46 тисяч українців.

Таку цифру можна отримати, якщо подивитися, скільки кожна політична сила отримала на виборах 2007-го.

Отримали голосів

Отримали мандатів

Голосів за мандат (у середньому)

Партія регіонів

8 013 895

175

45 794

БЮТ

7 162 193

156

45 911

НУНС

3 301 282

72

45 851

КПУ

1 257 291

20

46 566

Блок Литвина

924 538

27

46 227

Отже, голос депутата у Раді – це голос представника 46 тисяч українців. І коли кнопкодави фальсифікують голосування одного депутата, вони фальсифікують інтереси 46 тисяч його виборців.

А тепер подивіться, як завзято беруться за фальсифікації регіонали: Ігор Зварич, Анатолій Горбатюк та Юрій Воропаєв голосують одразу за 21 депутата!

ВІДЕО ТРІЙКА

Легкий підрахунок показує: таким чином ці 3 кнопкодави сфальсифікували голоси майже 1 млн. українців (21 * 46 000 = 966 000)!

І ці троє – не самотні у біло-блакитній фракції.

Так за "голосуванням" з-за кордону були спіймані Сергій Ківалов (голосував з Парижа)  та Ірина Бережна (голосувала з Тбілісі). Ба більше за помахом руки Чєчєтова на кнопки тиснуть навіть ті, кому це "нє паложено" за статусом.

От, наприклад, голова фракції Олександр Єфремов також не гребує бруднитися на очах журналістів. Голосує за 2-3 сусідів. Щоправда не подобається цьому фальсифікатору, що на це звертають увагу журналісти…

ВІДЕО Єфремов


Нагадаю, до речі, що Андрій Клюєв називав Єфремова одним з кандидатів на посаду керівника виборчої кампанії партії влади. І наче пожартував: Єфремов має досвід у цьому питанні. 

Звичайно має! Він лише одним натисканням "додає" партії десятки тисяч голосів виборців.

Не усі політики однакові?

Але що це ми усе про регіоналів? Давайте подивимося і на інших фальсифікаторів.

Ось на відео бачимо, як фальсифікують голосування у Раді соратники Литвина та "тушки".

ВІДЕО тушки+литвинівці 


Їм може позаздрити Наталя Королевська. І знаєте чому? Бо в неї немає такої кількості карток у цьому скликанні парламенту. І не тому, що у Королевської "крадуть" навіть її особисту картку. Просто вона ще не встигла провести кнопкодавів-фальсифікаторів у Раду.

А от у наступний парламент вона прагне провести цілу партію! З новими лідерами, які побудують нову країну! Принаймні це випливає з її слів… Але не з її вчинків.

12 березня одночасно із участю у з’їзді своєї іменної партії Королівська "голосувала" у парламенті! Разом зі своїм однопартійцем Євгеном Сусловим…

То про яких "нових лідерів" говорить Королевська?

У стилі нової лідерки говорить Арсеній Яценюк. "Ми повинні створити нову українську політичну традицію!", закликав він членів "Батьківщини" на останньому з’їзді.

І діє Яценюк так само, як і Королевська…

Так 21 березня під час голосування за опозиційний проект постанови №10055 щодо реалізації рекомендацій ПАРЄ електрона система РАДА зафіксувала, що Яценюк і Микола Мартиненко голосували "за". При цьому обох у залі не було. За Мартиненка "голосувала" Ірина Геращенко.

Якось восени 2011-го Яценюк обіцяв покарати за кнопкодавство Руслана Князевича. Не покарав. Адже як Яценюк може карати свого рядового одно партійця, за те чим і сам займається?

Одного разу у партії Яценюка пояснили, що за лідера натиснули кнопку, бо "як би це виглядало, що він не підтримує своїм голосуванням свободу Юлі". Так само своє кнопкодавство пояснюють і бютівці. Хоча рік тому вони брали на себе клятвену обіцянку – голосувати виключно особисто, виконати її біло-сердечні так і не змогли.

При чому фальсифікують своє голосування вони не лише заради Юлі. Давлять на кнопки опозиціонери і в менш принципових випадках. Причому парламентськими фальсифікаціями займаються не лише рядові бютівці, а й цілі Генерал та Підполковник-"Агент 007"!

ВІДЕО Кожем’якін+Забзалюк 


Тож чим відрізняються опозиціонери від регіоналів? Тим, що їхні парламентські фальсифікації не такі масові. Чи це привід для хизування?

От каже Яценюк:

Люди повинні знати, що чесна влада – це не фантастика, це може бути реальністю, що ми можемо забезпечити гідне життя, що політик є дійсно слугою народу. Завдання об’єднаної опозиції – це показати новий політичний підхід. Спільні цілі, спільні дії, спільна відповідальність і спільна перемога. І ми це обов’язково зробимо.

"Може бути", "ми можемо", "обов’язково зробимо". Подібних передвиборчих гасел кожен українець наслухався вже сповна. Чому вже зараз Яценюк і компанія не говорять "є", "змогли", "зробили". Для цього дійсно треба показати новий політичний підхід: перестати самим фальсифікувати голосування у Раді і почати карати своїх кнопкодавів. Чи може чесна опозиція – це така ж фантастика, як і чесна влада?

Особисте голосування – не фантастика!

Є лише кілька депутатів, які за 4,5 роки цього скликання не були помічені у кнопкодастві. Серед них, наприклад, Олесь Доній.

Якось напередодні виборів 2007-го він давав гучну обіцянку – не брати участь у парламентських фальсифікаціях. Чим гучніша заява – тим більше уваги. І жодного проколу!

То виходить особисте голосування – не фантастика.

Але чому Доній може утриматися від кнопкодавства, а Єфремов та собачки Чєчєтова, Яценюк та Кожем’якін – ні?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді