Журналіст пробралася в Межигір'я Януковича. Фото

П'ятниця, 24 серпня 2012, 22:26

Журналіст Тетяна Чорновіл у День незалежності таємно потрапила в резиденцію Межигір'я, яка офіційно належить підставній компанії "Танталіт", а реально контролюється Віктором Януковичем.

Чорновіл була затримана через декілька годин після проникнення на територію. За її словами, охорона силою вилучила її телефон та видалила зняті там фотографії найбільш засекреченого об'єкту в Україні.

Розповідь Чорновіл про побачене всередині резиденції Януковича, яка п'ять років тому була виведена з державної власності на підставні фірми, дивіться тут:

Водночас Чорновіл зберігла декілька знімків, на яких зображені повністю завершене гольф-поле Януковича, канали всередині "Межигір'я", а також легендарний "Галеон" – місце відпочинку Януковича на воді, фотографії інтер"єру якого навесні публікувала Українська правда.

Нагадаємо, вартість тільки одного дебаркадера - цього дива несмаку із сусального золота та мармуру - складає близько 10 мільйонів доларів.

 Легендарний дебаркадер Януковича - "Галеон"
 
"Голубники" Януковича
 Щойно збудоване поле для гольфу Януковича
Тільки утримувати бездоганний газон коштує кілька сотень тисяч доларів на рік
 

Янукович неодноразово відхрещувався від цих об'єктів, хоча їх приналежність до нього не викликає жодних сумнівів.

Сама Тетяна Чорновіл, яка зараз балотується до парламенту за округом у Львівській області, називає свою акцію політичною.

"У мене не стояло завдання відзняти певні об'єкти, хоча до "Галеону" я йшла спеціально, бо зовнішній вигляд ніхто не бачив. Це було суто політична акція, яка полягала в тому, що після підписання Януковичем мовного закону це стало для мене останнею краплею для визначення, ким він є – а він є ворогом України. Я хотіла продемонструвати всім людям, що ми скочуємося до диктатури на найближчі 20 років. І моя акція мала показати, що паркани – це ніщо. Жоден паркан не може захистити ворогів України від обуреного народу, від їх мирних акцій, якщо людей прийде багато. Якщо це змогла зробити одна людина, то людське море ніщо не зупинить", - сказала Чорновіл.

Охорона Межигір'я, що затримала Чорновіл, передала її в руки міліції. В присутності понятих вона відтворила проникнення на територію резиденції. Чорновіл прогнозує, що кримінальна справа проти неї буде порушена після завершення виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді