"Покращення" Януковича. "Межигір'ю" не відома криза

Понеділок, 4 березня 2013, 08:15

Зведення персонального раю для Віктора Януковича у "Межигір'ї" завершено. Пересвідчитися у цьому можна завдяки сервісу супутникової фотозйомки планети Google Earth. Вони нещодавно оновили зображення, зроблені над резиденцією українського керівника.

Серед інтернет-спільноти слово "покращення" має переважно саркастичний зміст. Але у Віктора Януковича - покращення справжнє, яке можно відчути буквально на кожному метрі "Межигір"я".

Найостанніше фотографування цієї території було проведене півроку тому, 3 вересня 2012-го, але доступними кадри стали тільки зараз. Попередня супутникова зйомка резиденції Януковича відбувалася 27 серпня 2011 року. 

Таким чином, порівнюючи, ми маємо змогу пересвідчитися, як змінилося життя Януковича рівно протягом одного року керівництва Україною.

Поки держава переживає черговий етап світової кризи, в "Межигір"ї" триває "бель епок". Там довели до кінця декілька "стратегічних" об'єктів, які тепер прикрашають президентські будні Віктора Януковича.

 

Як видно з супутникових кадрів, за рік в Януковича зникло декілька будівельних майданчиків. Тепер роботи там повністю завершено.

 

Перше, що впадає в око - це поле для гольфа, яке відтепер радує око Януковича. Чи знаєте ви багато в світі персональних полей для гольфа? Утримувати таку інфраструктуру коштує півмільйона євро щороку (!), пишуть профільні видання. Крім того, що вартість самого будівництва складає мінімум 2-3 мільйона євро. 

 

За рік до того в Януковича на місці гольф-поля був пустир, де тільки починалися будівельні роботи.

 

Головний об'єкт "Межигір'я" - це "клубний будинок", відомий ще як "Хонка" за назвою фінської компанії, що є фахівцем номер 1 у світі зі зведення споруд із дерев'яного брусу. Тут основні роботи були завершені ще в 2011 році.

 

За рік тут не видно візуальних змін. Український "Версаль" продовжує радувати свого господаря.

 

Інший унікальний об'єкт резиденції Януковича - це приватний вертолітний майданчик з ангаром. Як тепер видно, його повністю завершено. До Євро-2012 такий збудували у Каневі за 10 мільйонів доларів бюджетних коштів.

 
 

В резиденції Януковича є гаражний комплекс на 70 автомобілів. Версія, яку доводилося чути - його збудували для приватної колекції автомобілів. Адже сам Янукович та двоє його синів є затятими автогонщиками.

 

Якщо порівняти зі знімками 2011 року, то в 2012 навколо гаражного комплексу почали зводити ще декілька споруд. Зокрема, у Януковича з'явився свій комплекс унікальних теплиць на 20 кліматичних зон - аж до субтропіків. Власне, фобії Януковича проявляються не лише у підвищених заходах охорони, але і в організації режиму харчування. Він не ризикує використовувати придбані продукти. До столу подають те, що вирощено в "Межигір'ї".

 

Поблизу будинку, де мешкав Янукович до переїзду в "Хонку", завершили спорудження кінного клубу.

 

За рік до того на майданчику нічого не було.

 

Це - персональні стайні Януковича та критий манеж.

 
 

Яхт-клуб Януковича також завершили будувати минулого року. Ліворуч від нього - індивідуальна пожежна станція Януковича. Крайній праворуч об'єкт ідентифікувати поки не вдалося.

 
 

"Українська правда" звернулася до прес-секретаря президента Дарки Чепак з проханням прокоментувати використання ним зазначених об'єктів на території резиденції.

Загалом жоден загальноукраїнський канал за роки правління Януковича не показав сюжет про корупційну схему захоплення "Межигір'я". Тим часом слава про цей об'єкт шириться світом - протягом того ж 2012 року статті про розкіш президента Януковича вийшли у Франкфуртер Альгемайне та Шпігелі, Гардіан і Хаффінгтон Пост, на данському та німецькому телебаченні.

І хоча корупція з президентським палацом замовчувалася на українському ТБ, виявилось, що громадяни України добре знають про цю історію. Минулої осені "Українська правда" провела експеримент - замовила соціологічне дослідження, яке виявило - попри ігнорування теми "Межигір’я", 42% українців добре знають, що це таке, і половина з них виступають за повернення резиденції у державну власність.

Тема "Межигір'я" приречена стати одним із пунктів передвиборчої програми кандидатів у президенти від опозиції. Оточивши себе такими розкошами, Янукович напередодні 2015 року не залишив іншого вибору, ніж вимагати конфіскації у нього одіозного символу корупції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді