#УрядГройсмана

Субота, 12 січня 2019, 05:00
#УрядГройсмана

Історію стосунків прем'єра Володимира Гройсмана і президента Петра Порошенка можна було б описати трьома цитатами.

Перша з них належить другу президента, друга - симпатику Гройсмана, третя - нейтральному спостерігачу:

"Гройсман – наша найбільша помилка. Ми думали, що він буде грати на команду, а він з перших днів одразу почав грати на себе".

"Яценюк, щоб відмазатись від ідей Порошенка, вигадував довгі, складні й вишукані схеми. А Гройсман просто каже "ні".

"Це така собі "вінницька корида". Коли Порошенко і Гройсман борються між собою, то це наче бій старого досвідченого бика і молодого, але впертого бичка. Вони однакові, тому так один одного і бісять".

За майже три роки свого урядування Гройсман зумів пройти шлях від "великої надії" президента до його "найбільшої помилки", що в перекладі на звичайну мову означає: від ручного виконавця до політичного противника.

"Українська правда" пропонує читачам простежити за цим шляхом від самого початку і придивитися, як спритний прем'єр позбавив президента контролю над Кабміном.

#УрядГройсмана: Хто і як керує Кабінетом міністрів

14 жовтня минуло рівно два з половиною роки, як прем'єр-міністром України став Володимир Гройсман. ''Українська правда" вирішила розібратися, як працює його уряд.

#УрядГройсмана – 2. Театр одного прем'єра

Чому засідання уряду перестали бути місцем для дискусій і реального прийняття рішень, як прем'єр Гройсман навчився робити з Кабміну шоу, і чим йому в цьому прислужилися телевізійні камери – читайте в продовженні циклу статей про те, як живе #УрядГройсмана.

#УрядГройсмана-3. Прем'єр і його "малий Кабмін"

Хто з людей прем'єра за що відповідає, і як вони всі разом забирали в Порошенка омріяний контроль над урядом?

#УрядГройсмана: Гра в одну лузу. Як Порошенко програв Кабмін

Кількома ударами прем'єр перетворив єдину групу президентських "червоних" на десяток нарізно розкиданих куль. І, не відчуваючи командного духу, вони швидко почали шукати собі місце у переможній грі Гройсмана.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Головне на Українській правді