Росія запустила 48 ракет за ніч. 122 день війни. ОНЛАЙН

"Українська правда" — Субота, 25 червня 2022, 09:15

122 день українська армія захищається від навали російських окупантів. 

Найгарячішими точками фронту з кінця травня лишаються Луганщина та Донеччина.

24 червня з'явилася неофіційна інформація про вихід українських військових з Сєвєродонецька, який потенційно могли взяли в облогу росіяни. Джерела УП підтверджують вихід Нацгвардії з цього міста.

Наступими цілями окупантів аналітики називають Лисичанськ, що розташований менш ніж зе 10 кілометрів від Сєвєродонецька, і Слов'янськ. 

УП стежить за всіма подіями війни в цьому текстовому онлайні.

10:37

Станом на 122 день війни Росія втратила вже приблизно 34 700 своїх вояків в Україні.

 
10:20

Що відбувається на фронті на ранок 25 червня – 122 дня війни:

Російські окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по військових та критичних об’єктах цивільної інфраструктури на території України. 

🟩 на Волинському та Поліському напрямках – без змін

🟧 на Сіверському напрямку росіяни обстріляли українські позиції в районах Бучки Чернігівської області (крайня північ області, під кордоном з РФ) та Бояро-Лежачі на Сумщині (біля кордону з РФ)

🟧 на Харківському напрямку противник утримує раніше зайняті позиції, обстріляв елементи інфраструктури в районах Харкова та В’ялівського водосховища

Дії ворожої штурмової групи в районі населеного пункту Уди (північ Харківщини) наші воїни рішуче придушили. Противник відійшов. Завдав авіаудару з вертольотів Ка-52 в районі населеного пункту Явірське (південь області, ближче до Ізюма)

🟧 на Слов’янському напрямку противник зосереджений на наступі в напрямку Довгенького та Долини. Ворог обстріляв українські позиції поблизу Нової Дмитрівки, Хрестища, Дібровного та Богородичного. Намагається вести штурмові дії в напрямку Довгеньке-Мазанівка, бій триває. Завдав авіаудару неподалік Дібровного.

 

🟧 на Донецькому напрямку противник зосередив зусилля на утриманні рубежів і перегрупуванні військ

🟧 на Краматорському напрямку активних дій не вів. Здійснював вогневе ураження наших підрозділів із мінометів та реактивної артилерії у районах Райгородка і Стародубівки

 

🟥 на Сєвєродонецькому напрямку окупанти обстрілювали зі ствольної артилерії райони населених пунктів Лисичанськ, Спірне та Вовчоярівку. Завдали авіаудару в районі Лисичанська, намагалися блокувати місто з півдня. 

 

З метою витіснення українських підрозділів ворог вів штурмові дії в районах Метьолкіного, Сиротиного та Воронового.

🟥 на Бахмутському напрямку українські воїни зупинили наступ ворожої піхоти у напрямку Володимирівка-Покровське

 

Після вогневого впливу противник відійшов. Підрозділами зі складу 5-ї загальновійськової армії окупанти ведуть наступ в напрямку Пилипчатине-Покровське, бойові дії тривають. У напрямку Роти-Вершина ворог просунувся на один кілометр.

🟧 з метою сприяння діям угруповання на напрямку зосередження основних зусиль, окупанти намагаються на Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках вести сковуючі дії та утримувати зайняті рубежі. На Запорізькому напрямку – ведуть оборону.

Ворог намагався взяти під контроль ділянку дороги Ясинувата-Костянтинівка, вів бій у напрямку Василівка-Кам’янка – українські захисники дали рішучу відсіч. Противник з втратами відступив

🟧 на Південнобузькому напрямку окупанти зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих рубежі.

Для відновлення раніше втраченого положення, силами до ротної тактичної групи, ворог вів наступ у напрямку Потьомкине – Високопілля Херсонської області, успіху не мав, відійшов. Вів повітряну розвідку БпЛА в районі населеного пункту Старосілля

🟧 В акваторіях Чорного та Азовського морів у готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України ворог утримує чотири носії крилатих ракет морського базування "Калібр". 

09:40

А ось і наслідки всіх нічних тривог по Україні:

  • Львівщина: окупанти влучили чотирма ракетами по Яворівському району, ще дві ракети були збиті. Внаслідок ракетного удару є 4 поранених, один середньої важкості, троє – легкої, госпіталізовані
  • Житомирщина: окупанти вдарили 24 ракетами по регіону (❗) За словами міського голови Сергія Сухомлина, ракети були запущені з літаків, які зайшли з Білорусі. Вони летіли по військових частинах і по об'єктах навколо Житомира. Питання жертв Сухомлин не коментує
  • Чернігівщина: масовий ракетний удар на 20 ракетпо селищу Десна. Є руйнування інфраструктури, попередьно жертв немає, інформація уточнюється.
09:16

Доброго ранку 🇺🇦

Що відбувалося в Україні та світі, поки ми спали:

  • у Міноборони США схвалили виведення військ з Сєвєродонецька у Луганській області (зазначимо, що офіційної інформації щодо виходу ЗСУ з Сєвєродонецька з українського боку не було)
  • росіяни знову обстріляли ракетами селище Десна на Чернігівщині
  • за прогнозами Інститут дослідження війни (США), росіяни віддадуть перевагу тому, щоб оточити українські війська у Лисичанську та заблокувати наземні лінії постачання на північний захід від міста, перш ніж поновити наступ на Слов’янськ.
Теми: війна
Матеріали за темою