Юля, прапор, долари

Четвер, 20 липня 2006, 14:00

У понеділок фракція блоку Юлії Тимошенко має намір розпочати збір підписів депутатів, які мають намір скласти повноваження для саморозпуску парламенту. І кличе "Нашу Україну" приєднатись до них.

Поки ж у четвер БЮТ відмовився брати участь у пленарних засіданнях Верховної Ради до 25 липня, дня, коли президент за Конституцією має право розпустити парламент.

"Ми покидаємо цей зал до 25 липня, поки президент не винесе указ про розпуск парламенту.

Романе, ти ж мене не кинеш, як Мороз?
Ми покидаємо цей зал в розрахунку на те, що 25 липня президент скористається своїми конституційними обов’язками і розпустить цей продажний, зрадницький парламент", - заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко з парламентської трибуни.

Безсмертний: "І тут ми їх накриємо"

"Я хотіла б також звернутися до патріотів, які знаходяться у "Нашій Україні": не допустіть висунення Януковича", - додала вона.

Тимошенко також назвала цей склад Верховної Ради найбільш корумпованим і продажним.

Богатирьова і Клюєв перейшли в БЮТ?

"Я хочу, щоб ви знали, що ми припинили використовувати дудки і мегафони тільки для того, щоб суспільство в мікрофони почуло шелест купюр доларів у цьому залі (вигуки обурення у залі). Щоб вони почули, що сьогодні в цьому залі продали все, за що люди голосували, і щоб люди знали, що ці долари продовжують розносити по депутатських рядах і зваблювати цими грошима депутатів іти в цю комуно-олігархічну більшість", - сказала вона.

"Ми вимкнули мегафони, щоб люди почули шелест купюр"....

Олександр Мороз: "Ці руки нічого не крали"


Після виступу Тимошенко представники БЮТ разом з нею розтягнули великий жовто-блакитний прапор та розклали його на місця, де мають сидіти члени БЮТ та "Нашої України".

замість себе залишаємо прапор
"Нашу Україну" теж накрило жовто-блакитною хвилею
Рада без Юлі

У свою чергу Раїса Богатирьова обвинуватила Блок Юлії Тимошенко в брехливості.

"Скажіть мені, будь ласка, шановні покидаючі зал, скільки ви написали заяв про складення повноваження? Де ваші заяви, чого ви брешете народу України з цієї трибуни?!" – спитала Богатирьова, звертаючись до фракції БЮТ.

Голова Верховної Ради Олександр Мороз теж заперечив факт корупції у стінах Верховної Ради.

Томенко: зараз принесу докази....

"Але якщо хтось побачить щось подібне, то складайте гроші на цю трибуну, ми їх використаємо на підтримку бідних, які повірили під час виборів деяким демагогам", - додав голова Верховної Ради.

У свою чергу лідер Компартії Петро Симоненко запропонував фракції БЮТ повідомити, скільки вони "одержали хабарів за 6 комітетів Верховної Ради".

Він же запропонував проголосувати зверенення до президента щодо необхідності внесення ним кандидатури на посаду прем’єр-міністра.

"Наша Україна" вирішує, куди піти

"Президент тягне строк – 15 діб – і потрібно розібратися, достатньо йому цього часу чи йому потрібно більше. Тому давайте ухвалимо звернення з вимогою негайно внести подання на прем’єра", - сказав Симоненко.

За кілька хвилин після цього потенційний кандидат відбув на зустріч з президентом, а спікер закрив засідання Верховної Ради.

Всі фото Олександра Косарєва

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді