Відео бійки під кабінетом Януковича між держохоронцем і Євгеном Червоненком

Вівторок, 5 грудня 2006, 13:05

Запорізький губернатор Євген Червоненко – ось чергова мішень антикризової коаліції. Причому, донецьким його не обов'язково звільняти – достатньо зробити слухняним.

Гачок, яким команда Януковича спробує тримати Червоненка, був заточений у вересні цього року. В цьому є провина самого запорізького губернатора – точніше, його характеру.

Вже відомо, що Генпрокуратура розслідує кримінальну справу стосовно Червоненка, порушену після інциденту, який стався між ним і співробітником Управління держохорони на ім'я Руслан Кантур.

Той 26 вересня стояв на посту біля кабінету прем'єра і відмовлявся пропустити запорізького губернатора, який прагнув потрапити до приймальні Януковича.

Охоронець сказав, що Червоненка немає в списку людей, яким прем'єр призначав прийом, і загородив собою прохід. Червоненко пішов напролом, між ними сталася бійка.

Коли скандал став набирати обертів, Червоненко розповів свою версію: 26 вересня, перебуваючи в Києві, він одержав офіційну телеграму від запорізького управління СБУ про те, що жителі Новобогданівки мають намір перекрити рух на залізниці.

Губернатор повідомив охоронцю, що він повинен терміново передати цю телеграму в приймальню Януковича, тому що внаслідок цих дій міг бути перекритий маршрут "Москва-Сімферополь".

"Прапорщик не хотів покликати нікого із секретаріату (Кабміну), а я повинен зафіксувати офіційну телеграму й бігти на бюджетний комітет. Тоді я пішов уперед, але ніхто нікого не бив", – заявив Червоненко.

Охоронець так не вважає – він пішов і зняв побої, а також написав рапорт.

Під час розслідування справи Червоненко побував на очній ставці з прапорщиком.

"Він дає свідчення, що був конфлікт, але ніхто нікого не бив. В цей момент лунає телефонний дзвінок, і він пише: "Так, вдарив". І показує на телефон і на гору", – розповів Червоненко про побачене в прокуратурі.

Першопричина конфлікту – у встановленні цього посту охорони з рамкою металопошуку. До другого приходу Януковича в уряд їх не було.

Поява додаткових редутів пояснюється якимись страхами прем'єра. Оскільки, щоб потрапити до нього на зустріч, зараз гості проходять три бар'єри охорони – тоді як у президента їх тільки два.

Головним елементом кримінальної справи проти Червоненка та предметом для його шантажу є відео бійки, зняте камерою спостереження, встановленою біля приймальні Януковича.

До "Української правди" від компетентних джерел потрапив запис інциденту за участі Червоненка. Ми оприлюднюємо відео, щоб кожен міг скласти своє враження від цих подій.

Для цього треба скачати трек, натиснувши на один з лінків:

Відео в форматі avi Відео в форматі wmv Також слід розуміти, що це відео є доказом у справі, і за його допомогою слідчі будуть намагатися довести провину Червоненка. Наскільки це реально, судити читачам.

Між тим, за інформацією "Української правди", цього тижня Червоненка викликають до Генпрокуратури. Поспілкуватися з ним хоче донецький заступник генпрокурора, куратор головного слідчого управління Ренат Кузьмін.

Можна тільки здогадуватися стосовно пропозицій та умов, які будуть поставлені Червоненку на цій зустрічі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді