МІТИНГИ В КИЄВІ. Повна версія

П'ятниця, 30 березня 2007, 14:06

16:40

Об’єднана опозиція переконана, що президент Віктор Ющенко найближчим часом підпише указ про розпуск парламенту.

Про це вони сказали після зустрічі з Ющенком у його секретаріаті.

"Президент сприйняв всі пропозиції, всі аргументи... Я вірю в те, що президент підпише указ", - сказала Юлія Тимошенко.

Опозиція знає, що Ющенко підпише указ

16:03

Прихильникам Форуму національної єдності платили гроші за участь у мітингу.

Такий висновок можна зробити з інциденту, свідком якого став кореспондент "Української правди" у банку "Правекс" на вулиці Інститутській.

Журналісти почули, як прихильникам Януковича обіцяли гроші

15:45

Члени фракції Партії регіонів Ганна Герман та Юрій Мірошниченко зачитали з трибуни, що на Європейській площі, звернення форуму національної єдності до народу та президента.

Форум коаліції пафосно погодився з Ющенком

15:36

Міністр економіки Анатолій Кінах заявляє, що більшість українських громадян не підтримують дії опозиції.

Про це він сказав зі сцени на Європейські площі, на якій відбувається форум національної єдності, ініційований коаліцією.

"Я абсолютно впевнений в тому, що абсолютна більшість громадян не підтримують авантюрні сценарії, які створюють ситуацію "стінка на стінку. Коли держава і народ витрачають цінний ресурс на протистояння замість того, щоб створювати умови життя, роботи і впевненості в майбутньому", - сказав він.

Кінах на одному "майдані" з Януковичем облив брудом опозицію

15:22

Фото Анни Андрієвської
В організованому коаліцією форумі національної єдності, який проходить на Європейській площі у Києві, бере участь до 15 тис. осіб. Фоторепортаж с Європейської площі дивітьться тут.

Про це повідомили у Центрі громадських зв’язків Головного управління МВС України в м. Києві.

Водночас у ЦГЗ зазначили, що на початку мітингу налічувалося до 5 тис. учасників.

Крім того, за інформацією правоохоронців, біля сцени, де виступають представники коаліції, охорону громадського порядку забезпечують 150 співробітників міліції.

15:05

Дивіться фоторепортаж з засідання Комітету національного порятунку

15:00

Представник Партії регіонів Юрій Мирошниченко, виступаючи зі сцени, висловив переконання, що на форум національної єдності у п'ятницю прийшли 67 тисяч людей.

"67 тисяч пар очей дивляться сьогодні на цю сцену з Європейської площі, а мільйони спостерігають за трансляцією по телебаченню", - зазначив він.

Водночас, за словами іншого "регіонала" Василя Горбаля, на мітингу присутні 20 тисяч осіб. Між тим інший представник цієї партії Володимир Сівкович зазначив, що кількість складає 10 тисяч осіб.

Водночас, за оцінками кореспондента Української правди, прихильників коаліції на Європейській площі зібралося близько тисячі.

З Майдану Незалежності до Європейської площі підійшла колона з 500 людей з прапорами БЮТ і "Нашої України".

"Регіонали" заплутались в парах очей своїх прихильників

14:52

Координатор парламентської більшості Раїса Богатирьова впевнена, що президент Віктор Ющенко підтримає коаліцію в її роботі.

Про це вона сказала зі сцени, встановленої на Європейській площі, де проходить Форум національної єдності.

"Я відчуваю гордість і натхнення, що можу звернутися до вас від імені парламентсько-урядової коаліції і фракції Партії регіонів! Я щаслива, що ми разом із президентом Ющенком, і він буде говорити з нами без посередників!", - заявила вона.

Водночас Богатирьова розкритикувала діяльність лідера опозиції Юлії Тимошенко.

"Вона не вірить у верховенство права – вона вірить тільки собі. Вона не поважає демократію, плюралізм думок. Вона любить тільки себе і змушує усіх служити тільки собі", - сказала вона.

Богатирьова побачила, що Ющенко душею і серцем з коаліцією

14:19

Міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич переконаний, що лідери політичних сил не втягнуть народ у протистояння.

Про це він сказав журналістам на Форумі національної єдності на Європейській площі, відповідаючи на питання, чи має МНС інформацію про можливі провокації, заплановані у суботу.

"Ми готові до будь-якого розвитку сценарію, але я переконаний в тому, що політики не втягнуть народ України в нове протистояння", - сказав Шуфрич.

"Я впевнений, що здоровий глузд переможе, що політики не створять штучне протистояння. Протиріччя, які є між опозицією і владою, вони були завжди і будуть, але вони мають бути в межах порозуміння", - наголосив він.

Форум національної єдності готує Ющенку бомбу

13:50

Лідери об'єднаної опозиції планують вручити президенту Віктору Ющенку звернення про необхідність розпуску Верховної Ради.

Про це заявила член фракції "Наша Україна" Ліля Григорович, яка була присутня на засіданні Комітету національного порятунку в Українському домі.

Тимошенко і Луценко прямують до Ющенка

13:46

У кількох містах України проходять мітинги на підтримку проведення дострокових парламентських виборів.

У Херсоні на центральному майдані міста – площі Свободи, перед будівлею облдержадміністрації та облради проходить мітинг прихильників БЮТ та "Нашої України".

"Мітинг розпочався о дев'ятій годині ранку. На мітингу присутні близько тисячі осіб. Територію навколо учасників акції охороняють 100 правоохоронців",

Депутати вимагають від Ющенка розпуску. По країні йдуть мітинги

13:30

На Європейські площі розпочинається форум національної єдності, організований представниками коаліції.

До сцени, змонтованої на Європейській площі приїхали віце-прем'єр Дмитро Табачник, міністр сім'ї та молоді Віталій Корж, депутати Юрій Мірошниченко, Василь Горбаль, Ярослав Сухий, Віталій Хомутиннік, Максим Луцький, Василь Кисельов.

Також присутні опозиційні депутати, які перейшли до коаліції, зокрема член БЮТ Інга Вершиніна.

Крім того, на сцені стоять олімпійські чемпіонки Лілія Підкопаєва і Яна Клочкова.

Рух на половині Європейської площі перекрили прихильники коаліції, кількість яких складає більше 500 осіб.

В руках вони тримають прапори Партії регіонів, Соцпартії, Компартії та національні прапори.

Також можна побачити гасла "Єдність! Стабільність! Благоустрій!" "Не заважайте працювати!", "Національне єднання - наша мета!".

Крім того, серед гасел можна побачити "Геть інститут президентства в Україні!" та "Ющенко – президент України, а не тільки нашистів"

Коаліція вивела на площу пів-Кабміну, Підкопаєву і Клочкову

12:57

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко переконана, що в разі розпуску парламенту, президент поверне довіру людей, втрачену помаранчевою владою.

"Я вважаю, що президент, який продемонструє волю, здатність, послідовність та чіткість у своїх діях, може повернути ту довіру, яку, на жаль, за останні роки розтратила помаранчева влада", - сказала Тимошенко на засіданні Комітету національного порятунку.

Тимошенко не хоче нагадувати помаранчевим, "хто витягнув м’ясо з борщу"

12:13

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко звертається до Конституційного Суду з проханням невідкладно розглянути питання щодо дії імперативного мандату, а також роз'яснення підстав для розпуску Верховної Ради.

"Я підтримую президента і звертаюся до Конституційного Суду з проханням терміново розглянути два питання", - заявила Тимошенко на засіданні комітету національного порятунку.

Тимошенко питає, чого це КС забився під каміння

11:00

В Києві розпочав роботу Комітет національного порятунку. Фоторепортаж дивіться тут.

10:15

Опозиція обіцяє вивести в суботу на Майдан від 50 до 100 тис. людей, а коаліція обіцяє привезти до Києва від 50 до 250 тис. своїх прихильників.

О п'ятій годині вечора "Народна самооборона" Юрія Луценка, Блок Юлії Тимошенко і "Наша Україна" зберуться в Парку Шевченка, на Софійській і Контрактовій площах, звідти вирушать на Майдан Незалежності.

Януковичі зібралися вивести на Майдан півмільйона

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді