ЗА УКРАЇНУ ТА ПОЛЬЩУ ВІДДАНО 8 ГОЛОСІВ

Середа, 18 квітня 2007, 16:00
За Україну та Польщу віддано 8 голосів членів виконкому УЄФА, повідомив сайт газети "Корр’єро делла сера – спорт".

У голосуванні брало участь 11 футбольних лідерів, оскільки представники конкуруючих України й Італії не мали на це права. Не голосував також Мішель Платіні.

Коли Платіні відкрив конверт, продовжує видання, й назвав переможцями Польщу та Україну, його слова були зустрінуті тривалою овацією. Італійська газета називає рішення "дещо несподіваним".

Паризька "Фігаро" також назвала вибір "грандіозною несподіванкою".

Газета так пояснює причину поразки Італії: "Корупційні афери і ріст насилля на стадіонах протягом останніх місяців, поза сумнівом, добряче далися Італії взнаки. Явні фаворити в боротьбі за проведення "Євро-2012", італійці пережили в Кардифі шок, коли було оприлюднено її підсумки. На своїй першій після обрання президентом ЮЕФА публічній акції Мішель Платіні назвав переможців – Польщу й Україну, які претендували на першість спільно. Це величезний сюрприз…"

Газета відзначає, що лише втретє єврочемпіонат прийматимуть дві країни: 2000 року господарями були Бельгія і Голландія, а 2008 року стануть Австрія і Швейцарія.

"Найважче для східних націй-переможниць починається тільки тепер. У кожній треба оновити по чотири діючі стадіони, реконструювати шляхову інфраструктуру, розширити готельну мережу, в багатьох випадках розпочати будівництво з нуля. Ці завдання видаються для Польщі й України колосальними", - наголошує "Фігаро".

Британська газета "Індепендент" вважає рішення УЄФА знаковою подією для України – і не лише в її спортивному, а й соціально-політичному житті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді