Фальшивка у війні Ющенка і Януковича

Четвер, 17 травня 2007, 12:18

Політичний Чорнобиль, в який переросли стосунки між Ющенком і Януковичем, щодня заражає радіацією беззаконня все нових жертв цього протистояння. І пожинати олігофреничні плоди конфлікту ще не один рік доведеться Україні.

Внаслідок боротьби за владу український суд, який мав мінімальний авторитет і високі бюджети хабарів, остаточно вичерпав себе по першій шкалі та значно підняв планку по другій.

"Беспредел" у судах робиться силами обох сторін і на очах всієї країни.

"Українська правда" вже аналізувала, як Ющенко поновлював Святослава Піскуна на попередньому місці роботи.

Та історія тягне на запис у книгу рекордів абсурду: через півдоби після відмови у відкритті провадження тричі генпрокурор отримує від іншого представника цього ж суду позитивний вердикт, при чому суддя, всупереч вимогам адміністративного судочинства, розглядає справу самостійно, а не колегією.

Зараз до "Української правди" потрапили документи, які також проливають світло на методи команди Януковича.

Після першого указу Ющенка про дострокові вибори коаліція за допомогою різних судів почала блокувати виконання цього рішення президента.

Одним з таких кроків стала ухвала Томаківського районного суду Дніпропетровської області, винесена 5 квітня.

Цим документом було не тільки зупинено дію указу Ющенка, але також заборонено Кабінету міністрів та Держказначейству фінансувати дострокові вибори, ЦВК – проводити їх, а партіям – ухвалювати будь-які рішення щодо нових виборів.

Цей стоп-кран став наслідком клопотання про забезпечення позову. Типова рейдерська тактика, коли ухвалою, винесеною до розгляду позову по-суті, підміняється кінцевий вердикт суду.

Людиною, яка формально подала позов, був такий собі Донченко Олександр Сергійович, а ухвалу підписав голова Томаківського районного суду Дніпропетровської області Д.Скрипченко.

Уже пізніше стало відомо про кричущі подробиці справи.

Через кілька днів після появи ухвали, Скрипченко надіслав до Апеляційного суду Дніпропетровської області листа. Він повідомив, що... в провадженні суду справи за позовом Донченка не було (!), ухвала про забезпечення позову не виносилася (!), і навіть громадянин Донченко Олександр Сергійович не був зареєстрований (!) на території цього району.

Більше того, "справжній" голова Томаківського районного суду Дніпропетровської області, який дійсно має прізвище Скрипченко, підписав свого листа зовсім іншим автографом, ніж стоїть на ухвалі, яка зупиняла вибори.

Утім, це все з'ясувалося згодом. Але у момент, коли з'явилася липова ухвала, її швидко взяли до виконавчого провадження.

Цікаво також, що виконавче провадження у тій справі відкрив той же Артур Абісов – державний виконавець, який днями почав провадження про визнання недійсними указів Ющенка про звільнення суддів Конституційного Суду Станік і Пшеничного.

І, як видно з підписів під документами, за цей місяць, що проліг між двома ухвалами, Абісов отримав підвищення – із державного виконавця він перетворився на старшого державного виконавця.

Усе це виглядає абсурдно, але на підставі цих рішень здійснюється державна політика, Центрвиборчком бере до відома цю ухвалу, а Кабмін використовує її як ще один аргумент не проводити вибори.

Повідомлення про ухвалу Томаківського суду, яка зупинила указ президента про розпуск парламенту, було оприлюднено на Урядовому порталі. До речі, ця сумнівна інформація досі там розміщена.

На такому фоні вже не такими смішними виглядають жарти, що наступною ухвалою якийсь районний суд зупинить дію Акту про проголошення незалежності України...

P.S. У прес-службі Міністерства юстиції "Українській правді" пояснили, що державний виконавець не зобов’язаний перевіряти, чи не має він справу з фальсифікацією:

"Державний виконавець – це маленький гвинтик, і він зобов’язаний виконувати судове рішення, а не піддавати його сумніву. Якщо судове рішення на бланку і з печаткою, то це не входить у обов’язки державного виконавця - перевіряти його автентичність".

"Державний виконавець фізично не може звірити підпис кожного судді. У нас в країні шість тисяч державних виконавців. А станом на 1 травня на виконанні у служби перебувало чотири з половиною мільйони виконавчих документів", - повідомили у прес-службі Мін'юсту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді