Крізь затемнення до політичних зірок

П'ятниця, 01 січня 2010, 15:08

Безперечно, якби українське законодавство дозволяло проводити вибори президента в будь-який день тижня, а не лише у неділю, то Верховна Рада обрала б п'ятницю 15 січня, оскільки саме цього дня у північній півкулі відбудеться затемнення Сонця - рідкісне астрономічне явище, що може впливати на свідомість людей і результати виборів принаймні протягом місяця.

У 2010 сонячних затемнень має бути лише два. Перше - кільцевидне - 15 січня. Наступне - повне - 11 липня. Якщо астрологічна традиція започаткується, то у цей період або ж у часи двох затемнень Місяця - 26 червня чи 21 грудня - можуть відбутися вибори до Верховної Ради України.

При сонячному затемненні зростає роль Місяця. І хоча Місяць 17 січня перебуватиме у Водолії, сприятливо налаштованому до України і несприятливо - до переважної більшості кандидатів у президенти, проте місячний день, в котрий відбуватимуться вибори, при новонародженому Місяці, що позбавляє сили, є одним з найменш сприятливих за весь 30-денний цикл.

Тому кандидатам не варто надто перейматися, якщо їх не оберуть президентом одразу ж у першому турі, бо в такому разі новообраного президента доведеться невдовзі знову переобирати. І навіть якщо він зуміє вистояти під тиском громадськості й ударами конкурентів, то лише чудом зможе уникнути фізичної загибелі.

Народ же зазнає повторних, іще більш жорстких економічних неприємностей і духовних розчарувань. Оскільки астрологічні передумови  не містять у собі абсолютний фатум, то виборцям, аби порятувати президента і уникнути масового безладу, 17 січня бажано було б проголосувати за людину віруючу, щоб чудо могло звершитися.

Хоча 1 січня  2010 українці і відсвяткують початок року Білого Тигра, однак за східним календарем Тигр набуде сили лише 14 лютого, тобто і перший, і другий тури президентських перегонів проходитимуть усе ж таки під владою Жовтого Бика. Позаяк Україна усе ще за межами Європейського Союзу, роль східного гороскопа на її території досить значна.

Астрологічний аналіз когорти претендентів на гетьманську булаву показує, що три чверті з них, в тому числі і три жінки, котрі балотуються, народжені в чоловічі роки. Виняток становлять Анатолій Гриценко, Юрій Костенко, Михайло Бродський, Олег Рябоконь, Сергій Ратушняк.

Дана тенденція свідчить про певне порушення соціальної гармонії в суспільстві, очерствіння і падіння впливу гуманістичного начала, перекоси у масовій свідомості і формуванні національної еліти.

Для демократичного, або ж навіть просто стабільного, суспільства бажане співвідношення між народженими в чоловічі і жіночі роки в національній еліті мало б становити 50 на 50 %. За даного стану справ шанси на перемогу п'ятьох вищезгаданих кандидатів украй мізерні.

Половину кандидатів складають астрологічні Тигри (Янукович, Яценюк, Пабат), Щури (Тимошенко, Богословська, Тігіпко) і Мавпи (Мороз, Литвин, Тягнибок). Стосовно останніх, то можна лише поспівчувати у разі їх обрання президентом Верховній Раді, бо вона "осиротіє".

Астрологічний тип українського парламенту дуже своєрідний. Хоча 450 депутатів і народжені у різні роки й кожен з них поодинці унікальний, проте в сукупності за стилем діяльності вони становлять таку спільноту, втихомирювати яку здатен тільки спікер, народжений у рік Мавпи, як це успішно здійснювали і Олександр Мороз, і Володимир Литвин. І як це зараз здійснює Олександр Лавринович, також до них приналежний.

Цим же пояснюється несумісність Тигра Арсенія Яценюка із ввіреним йому свого часу парламентським астрологічно монолітним колективом. Зрозуміло, що які б місця не посіли кандидати з років Мавпи, новообраному президентові варто докласти усіх зусиль, аби всі вони (якраз троє) зайняли керівні крісла Верховної Ради - спікера, віце-спікера і заступника голови.

Бо за нинішнього складу парламенту обирати спікером будь-кого з астрологічних тварин, окрім Мавпи, було б марною справою. Справитися з парламентом не змогли б ні Віктор Федорович, ні Юлія Володимирівна, навіть разом взяті.

Однак, на жаль, усе ж таки перше місце в астрологічній плеяді за активністю належить не Мавпам, а Тиграм, оскільки, окрім повноважних Тигрів, три задіяні в перегонах Щури - Тимошенко, Богословська, Тігіпко, усі 1960 року народження, мають своїм талісманом Тигра і, по суті, є ще й міні-Тиграми.

Чинний президент Віктор Ющенко  -  єдиний серед кандидатів народжений у рік Коня. І це є символічним. Народжений в день вдалого і успішного започаткування справ під водним знаком, Віктор Андрійович сприяв пробудженню живого нуртуючого джерела демократії.

Найбільш антагоністичною для Коня твариною є Щур. Сам по собі Щур не становить загрози, якщо його не брати на підводу, котру тягне Кінь. Щурам властиво долати відстані на чужих транспортних засобах.

Скориставшись нагодою, аби під'їхати за рахунок інших, Щур, після того, як Кінь витягне вантаж нагору, зіскакує з воза і на подоланій Конем вершині розпочинає свою гру, для успіху якої намагається потопити і Коня, і тих, хто був у одній команді з ним.

Єднання Віктора Андрійовича з Юлією Володимирівною, особливо із врахуванням повної несумісності водного і вогняного знаків, було астрологічним нонсенсом. Хоча сонячне затемнення 15 січня й затьмарюватиме свідомість багатьох виборців, однак наявність у гороскопі Віктора Ющенка Сатурна дасть йому змогу отримати результати, набагато вищі від оприлюднюваних його суперниками.

Та найголовніше - як би не відбулися нині вибори, політична зоря чинного президента передбачає йому в його справі кінцевий успіх і відомість на багато років уперед.

Гороскоп Юлії Тимошенко надає можливість дати відповідь на її ж власне запитання: "Чому вони об'єдналися, аби мене не пропустити?".

Якщо з астрологічного погляду поведінка деяких інших кандидатів і може відзначатися певними негативними проявами, то вони все ж таки в астрологічному відношенні справляють враження більш-менш нормальних, або ж таких, що вже вилікувалися від нездійсненних ілюзій, людей. І в цьому їхня найголовніша відмінність від Юлії Володимирівни, котра поводить себе, як астрологічний лже-Месія.

Вогняний знак Стрільця підсилює випромінювання гіпнотичної сили навіювання у самоцінності самої особи даного кандидата. Це виглядає так, що благом для народу є вже саме перебування Юлії Володимирівни при владі, без огляду на її вчинки і результати діянь.

Очевидно, лже-месіянство сягнуло міжнародних масштабів - навіть МВФ повинен мати для себе за честь надання прем'єру Тимошенко безоглядних кредитів. Складається враження, що сміливість, з якою ці кредити приймаються, ґрунтується на переконаності, що "Месії" повертати гроші не доведеться. Бо він - Цар, Суддя і взагалі понад законом.

У зв'язку з цим хотілося б зазначити, що Месія не обирається знизу, а призначається згори і астрологічно Юлія Володимирівна має з Ним дуже мало спільного. Як і те, що цей образ є найбільш небезпечним для того, хто надумав би в силу власних оманливих думок в нього втиснутися.

13-й номер Юлії Володимирівни не має великого значення. Викликають підозри лише її трактування змісту 13-го числа: перші дванадцять - це апостоли, а 13-й - Христос. За писанням було б: Перший - Христос, наступні одинадцять - вірні йому апостоли, а 13-й - запроданець Іуда.

Особливу тривогу під час виборів під впливом сонячного затемнення викликає також і сам змінений, далекий від природного, образ Тимошенко, що може напустити астрологічного туману і ввести в оману виборців, котрі згодом тривалий час розплачуватимуться за свою недалекоглядність.

Тут, аби не помилитися, можна порадити лише слухати слова, а не споглядати чарівливої краси Юлії Володимирівни, за прикладом відомого давньогрецького героя, котрий, щоб не загинути від Медузи Горгони, уникав зустрічатися з нею поглядом.

І все ж дуже великий "плюс" при обранні Леді Ю був би: нам не довелося б витрачатися на армію, бо остання перестала б існувати, оскільки в гороскопі Леді закладена нелюбов до армії, що компенсується успіхами на юридичному ратному полі.

Шанси Юлії Володимирівни на перемогу в першому турі під час затемнення будуть високими, хоча й нижчими від прогнозованих.

Ще один із фаворитів президентських перегонів Віктор Янукович є подвійним Тигром як народжений у рік Тигра і під талісманом Тигра. З астрологічної точки зору, даний кандидат за роком народження є певною мірою наступником екс-президента Леоніда Кучми, котрий також народився під правлінням Тигра.

Хоча, на відміну від Леоніда Даниловича, за європейським гороскопом Лева - вогняного знака, якщо Віктор Федорович схоче досягнути подібної жорсткості в управлінні, йому доведеться чимало попрацювати.

Перепоною на шляху до жорсткості постають закладені в гороскопі кандидата любов до усього піднесеного, пристрасть і здібності до наук, мистецтв, зокрема літератури, хоча при цьому вияв у галузі поезії міг би бути більш плідним, аніж у галузі прози, і тут, у поєднанні із властивим для даного поєднання планет хистом до музики, залишаються не реалізованими можливості поета-пісняра.

Віктор Янукович, не зважаючи на можливість здійснення не так ним самим, як іншими, фінансових промахів, здатен при командній, а не лише суто особистій грі на економічному полі, поліпшити фінансове становище України.

Остерігатися варто в першу чергу нетерплячості. Тигр має високі шанси на перемогу. Хоча, з астрологічної точки зору при недостатньому докладанні зусиль і затягнутих політичних розмірковуваннях, існує загроза втратою Україною державності.

Важливо, аби не підтвердилася за аналогією відома історична колізія. Значна кількість науковців пов'язують становлення української державності на попередньому етапі - в 20 столітті - з діяльністю Української Центральної Ради, котра в Києві обрала своєю головою Михайла Грушевського, також народженого у рік Тигра, а згодом і зовсім припинила своє існування.

З духовних міркувань і міркувань державної безпеки, запорукою успішного президентства Віктора Федоровича і блага українського народу могло б стати перенесення світового центру православ'я в нинішню столицю України з відповідним міжнародним визнанням. Віктор Янукович перебуває у водному знаку. Сонячне затемнення дає йому дуже високі шанси на перемогу.

Представник політичних новобранців Арсеній Яценюк, також астрологічний Тигр, уособлює собою висхідну Зорю, яка несе із собою політичні, економічні та соціальні зміни. Маючи в своєму гороскопі сильний Меркурій, котрий наділяє прагматизмом у фінансових справах і дарує успіх в економічній діяльності, Яценюк з'явився на світ при входженні Сонця в Близнюки на початку місячного циклу.

З виходом на політичну арену Арсеній Петрович приречений на наполегливу боротьбу, допоки не здобуде в достатній кількості надійних друзів, що гарантуватиме йому в подальшому успіх, оскільки він налаштований на роботу в команді.

З усіх вищезгаданих кандидатів саме Яценюку зорі передбачають найбільший талант у військовій справі. Однак існує і зворотний бік медалі: подібний хист під впливом Юпітера супроводжується цілою низкою реальних можливих небезпек.

Арсеній Петрович в астрологічному відношенні не є агресивно налаштованою фігурою, планети спонукають його керуватися здоровим глуздом. Тому сонячне затемнення може сповільнити ходу даного кандидата на виборчих перегонах.

Інший перспективний кандидат Сергій Тігіпко, хоча й народився у рік Щура, проте за періодом народження не належить до агресивно налаштованих Щурів, а повітряний знак Водолія надає йому можливість налагоджувати стосунки практично з усіма знаками Зодіаку.

Наділений працелюбством, енергійністю, Сергій Леонідович має всі можливості плідно працювати в умовах стабільного суспільства, що робить його можливим перспективним діячем у подальшому в реформованому і стабілізованому суспільстві.

Одначе під впливом Сонця у поєднанні з Місяцем в кризових і критичних ситуаціях енергійність даного кандидата гасне і він може виявляти недостатню винахідливість, якщо не подолає властивої для даного поєднання планет легкодухості.

Сонячне затемнення впливатиме і на виборчі перегони інших кандидатів. Так, скажімо, воно суттєво послаблює шанси Петра Симоненка та Інни Богословської, котрі народилися у сузір'ї Лева, куратором якого є Сонце.

Не варто також надмірно перейматися можливістю фальсифікації виборів, бо охоронятиме результати перегонів астрологічний Дракон (звісно, якщо його не відправлять у відставку) Юрій Луценко за прикладом славнозвісного охоронця Золотого Руна. І вивести його з ладу зможе хіба що чарівниця.

Однак найголовнішою дійовою особою президентських перегонів є Виборець. І тут дуже важливо пам'ятати, що сонячне затемнення може призводити до запаморочення свідомості, втрати ясності мислення і, як наслідок, до прийняття невиважених рішень і запізнілого каяття.

Протидією впливу затемнення може стати вірність наперед обраному кандидату і відсутність метання від одного до іншого претендента між першим і другим туром.

Тобто, ідучи на вибори 17 січня, доцільно до початку сонячного затемнення -15 січня - визначити і свого обранця, і кандидата, за котрого голосуватимеш у другому турі в разі недоотримання визначеним обранцем у першому турі необхідних голосів, і вже не звертати із підказаного розумом і серцем твердого шляху. Із затемненням варто поборотися.

Марина Ломонос, член Спілки письменників України, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

ДІЯ на експорт. Чим український GovTech приваблює закордонних партнерів

Справедливість, що шкодить. Які наслідки матиме рішення про "покарання" українців за кордоном

Коли запрацює еАкциз в Україні

Що наші діти дивляться на YouTube українською?

Чому "клуб білого бізнесу" - дуже погана ініціатива?

"Ти цілий день живеш його життям": повсякдення доглядальниць за пораненими ветеранами