Український діагноз: ні Іню, ні Яню, навіть Нюру не джавахарлал

Середа, 30 червня 2010, 10:05

Завжди в історії людства вишукували збочення в художників, поетів, філософів, та іншого творчого люду, - переважно імпотенти зі спецслужб.

І не важливо, як називалася ця спецслужба: КДБ, Свята Інквізиція тощо.

Важливо те, що цією справою, вишукуванням чужих збочень, можна займатися тільки з насолодою. Певного ґатунку. Яке є не меншим збоченням. Бо за спостерігання за спостерігачем, як відомо з анекдоту, в американському будинку розпусти беруть найбільшу плату.

Якщо ти здатен тільки руйнувати й охороняти порядок на руїні, тобі завжди важливо довести всім власне бачення:

Ті, хто здатен творити, мають підґрунтям для своєї творчості якесь лайно, їх завжди надихають джерела та мотиви сумнівної якості. А в нормальної людини, яка зорює, жне і сіє, потягу до творчості немає. Бо за важкою працею не лишається сил на збочення, які є, на їхню думку, живильним середовищем будь-якої творчості.

На захист цих підходів можна лише зауважити, що великі митці й великі коханці завжди були великими ледащо.

Але хто довів, що лінь - то збочення? Як на мене - це найбільш природній стан людини, якого без примусу прагне переважна більшість людського загалу. Який дає змогу озиратися на прийдешній досвід, і робити з нього художні висновки.

А вже ними розбарвлювати дійсність для тих, хто зорює, жне і сіє.

Саме цього бояться імпотенти зі спецслужб. Бо вони почувають себе впевнено тільки в сірих кольорах дійсності, і тоді, коли інші не бачать спектру барв. Ось вони й нав'язують свою нездатність решті людей.

Залишаючи суспільству тільки сумнівне задоволення нищити різноманітність, та шикуватися в колони для спільного створення чергової безглуздості.

Зараз це називається: укріплення вертикалі влади.

Неспроможні творити - здатні лише шукати стабільність. Імпотенція - це дуже стабільно.

Об'єднувати всіх під цим прапором - насолода для імпотентів усіх орієнтацій, від політичної до творчої. Винахід стародавній і, звичайно, не так званої "української політеліти". Але до нестерпу нею бажаний. Ще від Кравчука-Панька з його пташенятами гнізда Щербицького - до нинішніх колорадських жуків, які на вершках української політики розмножуються зі швидкістю табачникових шкод і килимністю пострілів у кабанів.

Парадоксально: Суслових та Торквемад у сьогоднішній український політиці хоч греблю гати, а от митців-збоченців - катма.

Подібне скривлення свідчить не лише про хворобу суспільства та неможливість отримання й кристалізації золотої середини. Насамперед про те, що наша, знову ж таки так звана, "творча інтелігенція" неспроможна до політичного драйву, до протидіяння "совинным крылам Победоносцева" висуванням нової соціальної ідеології, яка надасть поштовх творчому розвитку суспільства.

Поховалися. Самі себе поховали, і в собі все поховали. Зачах саджанець від крижаного подиху з териконів.

Вони звично будуть обговорювати на сторінках видань: хто що сказав у кулуарах, чи можна все ж таки зробити з Януковича українця, або ще щось... Сумнівні тенденції, які завтра перетворяться на жменьку праху.

Нібито це має значення! Нібито нормальна людина може ставитися до представників "політеліти" - як до живих людей, а не як до персонажів страшної казки з дитинства.

Дозволяючи їм мати людські вади - ми даємо їм право на існування! І відповідно дозволяємо існувати тому стану безладу в державі й розрусі в наших головах.

Ні, право мати людські вади маємо тільки ми, пересічні громадяни.

А вони в нашому сприйманні повинні бути лише персонажами. Страшної казки. Яка має закінчитися.

Бо суспільство-немовля вже від неї плаче.

Сергій Левитаненко, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Росія заплатить за війну: як США зробили важливий крок до конфіскації $300 млрд  російських активів

Чому міста не зацікавлені будувати власні електростанції на своїх територіях?

Чому росте тіньовий ринок тютюнових виробів

Як Україна допомагає удосконалювати американські стандарти тактичної медицини

Ринок, який неможливо знищити ракетами

Як безболісно запровадити електронний документообіг