День народження Януковича - ярмарка марнославства

Середа, 14 липня 2010, 11:30
 

День народження Віктора Януковича, звичайного чиновника, найнятого громадянами на роботу, перетворився для невеликої купки обраних на ярмарок марнославства, а для багатьох простих українців - на потребу фінансувати чуже свято зі своїх кишень та необхідність годинами вистоювати у багатокілометрових корках через перекриті на честь ювіляра дороги. 

Лише приблизний підрахунок витрат на святкування, яке розтяглося на три дні, свідчить, що на нього пішли  мільйони бюджетних гривень. Саме громадяни мають оплатити використання двох державних резиденцій - під Києвом та у Криму, роботу цілої армії правоохоронців, які забезпечували спокій сановних осіб, транспортування гостей Януковича та безпрецедентно розкішний бенкет для них.

 До того ж, 9 липня, щоб політбомонд улесливо "встиг" висловити президенту свою шану, довелося фактично призупинити роботу вищого законодавчого органу - Верховної Ради.

 Такий розмах свята є безпрецедентним не тільки для української, але й навіть для радянської історії. Янукович відгуляв своє 60-ліття гучніше, ніж відзначали 75-ліття Леоніда Брежнєва, або 70-ліття Йосипа Сталіна.   

 Серед гостей "свята" була уся так звана еліта, від олігархів, зірок російської естради - до  осіб добре відомих правоохоронним органам.

 Відповідним був і характер заходів - суміш совка та пихи із замашками звичайної "братви".  

 З усією очевидністю у святкуванні цього дня народження проявилися приховані комплекси Януковича та його гостей, треба показати, що "життя вдалося".

 Думаю, Янукович має з власної кишені компенсував усі витрати держбюджету, пов`язані із відзначенням свого дня народження. Зробити це він може реалізувавши отримані  подарунки - починаючи з літаків, і закінчуючи коштовними витворами мистецтва.

 Загалом, в будь-якій демократичній європейській державі таке "святкування" політика означала б його миттєву відставку.

 "Святкова" подія, за якою спостерігала не тільки Україна, але й її закордонні партнери, показала  не тільки вкрай низький рівень політичної культури нинішньої влади, але й її повну моральну деградацію та зневагу до співгромадян.

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Ринок, який неможливо знищити ракетами

Як безболісно запровадити електронний документообіг

Надія на біопаливо. Чи буде світло і тепло взимку?

7 кроків до енергетичної незламності України

Штучний інтелект у світі мистецтва: проблема, перевага чи недолік часу? Суд снобів

Піти з Telegram (не)можливо? А як щодо переходу у WhatsApp?