Своїм – все, ворогам – закон!

Середа, 02 лютого 2011, 12:27

Направлення руху української влади усталилося, потяг до вибіркового правосуддя став "дороговказом".

Річ відома, отже, коли помічаєш свіжий вияв владної хижості, все меншим стає бажання вишукувати епітети, добирати точні слова та вирази.

Все і так зрозуміле. Дивіться, наскільки кришталево ясна ситуація.

Днями арештували колишнього керівника Держкомрезерву Віталія Нікітіна. Його триматимуть під вартою щонайменш два місяці, до 29 березня.

За що? "Посадовцю інкримінують розкрадання коштів у сумі 243 мільйонів гривень шляхом використання ланки підконтрольних підприємств при закупівлі до Держкомрезерву 22 150 тонн цукру".

Виносимо за лапки провину або чесність чиновника уряду Тимошенко і вертаємось до подій листопада минулого року. Тоді державний Аграрний фонд закупив 100 тисяч тонн цукру на 770 мільйонів гривень. Дані офіційно опубліковано в "Віснику державних закупівель".

Закупівлю пояснили необхідністю проведення державних інтервенцій під час різкого подорожчання цукру. Себто, коли ціни на цукор підуть вгору, влада стабілізує їх цим запасом.

Що це було насправді? З відкритих джерел дізнаємося, що одна тонна цукру в листопаді коштувала близько 7 тисяч гривень. Але Аграрний фонд знайшов цукор за ціною 7,7 тисяч. Дорожче рівно на 10% від ринкової ціни.

Констатуємо: якщо це злочин, то точнісінько такий, що наразі інкримінують чиновнику попереднього уряду Віталію Нікітіну – переплатив з державної кишені, а "лишок" привласнив.

Але коли ці факти вийшли на світло, країна не почула реакцію на них від контролюючих органів, Генпрокуратури чи СБУ.

Бо за цією оборудкою стоїть Микола Присяжнюк, міністр уряду Азарова, виходець з міста Єнакієве.

І не треба більше слів.

Своїм – все, ворогам – закон!

Ярослав Гребенюк, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Убивчий популізм: що не так з тарифною політикою у водопровідній галузі

Як Данія інвестує в успіх України

Наслідки "яєчного скандалу": як минув перший рік роботи Антикорупційної ради при Міноборони

ДІЯ на експорт. Чим український GovTech приваблює закордонних партнерів

Справедливість, що шкодить. Які наслідки матиме рішення про "покарання" українців за кордоном

Коли запрацює еАкциз в Україні