Обережно! Злі депутати!

Середа, 05 жовтня 2011, 14:38

Недаремно українці давно порівнювали Верховну Раду з цирком, і не лише тому, що обоє під куполом. Причин для такого колоритного порівняння було вельми достатньо, і часами було би навіть дуже смішно, якби, як то кажуть, не було так сумно…

Віднедавна основним ідолом (не)української влади стало магічне прагнення стабільності. Новомодні впливи заразили і парламент – він просто дивує своєю стабільною деструктивною функцією і нахабним паразитуванням на тілі України.

Остання модна витівка – височезний паркан, який з’явився невідомо звідки і невідомо як – принаймні, для Литвина. Хоча вдавати дурника перед телекамерами цьому персонажу вдається аж надто віртуозно – що зробите, багатолітній досвід…

Отже, паркан. І це не просто елемент художнього кування чи якась господарська необхідність. Це символ, і символ настільки яскравий, що супроводжуватиме парламент до його останнього дня.

Це символ прірви, нездоланної межі між народом і його обранцями. Це демонстрація відмежування від інтересів, проблем, прагнень, надій суспільства, яке власне й утримує відокремленців.

Це показ цинічно-вишуканої зневаги до якихось там українців і до їх такого дивного і дуже невчасного бажання творити свою національну державу.

З висоти і простору сесійної зали їм, депутатам, здається, що вони вже майже на небесах, практично за п’ять хвилин від раю – а тут якісь виступи, протести, суєта…

І коли дрімота на робочому місці малює їх у сновидіннях ледь не зі святим ореолом – раптово тривога, термінова евакуація в туалет, нервові зривання тремтячими руками депутатських значків…

До речі, знаєте чому втікали саме в туалет?

А тепер паркан. Зі сторони виглядає дуже колоритно: велика будівля, перед якою простора площа, обнесена високим парканом. Що нагадує? Особисто в мене одна асоціація: вольєр.

Великий вольєр для породистих, жирних, дресированих і диких друзів людини. А паркан як запорука того, що вони нікого не зможуть ні покусати, ні втекти.

Бракує лише належної таблиці-попередження – щось на кшталт "Обережно! Злі депутати! Не підходити ближче 10 м!". Щоб не покусали руки, які їх кормлять.

Жарти жартами, але констатація очевидна: депутати юридично українського парламенту показово і принципово не мають і не хочуть мати нічого спільного з українським народом.

Більше того: їх власна самозакоханість і нехтування своїм безпосереднім обов’язком – служінням Україні – досягла свого апогею і вже відверто рекламується.

Коментарі тут і справді зайві. Лиш варто пам’ятати, хто справжній володар вольєра – його різношерсті утриманці чи таки господар. А він може і гицлів запросити…

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Коли державні банки зможуть продавати проблемні кредити без проблем?

Скільки коштує створити сучасну оперу та за рахунок чого існують незалежні театри?

Росія заплатить за війну: як США зробили важливий крок до конфіскації $300 млрд  російських активів

Чому міста не зацікавлені будувати власні електростанції на своїх територіях?

Чому росте тіньовий ринок тютюнових виробів

Як Україна допомагає удосконалювати американські стандарти тактичної медицини