Дитячий мат

Четвер, 05 липня 2012, 14:53

замітка про логіку, а не про філологію

Колись я вчив свого сина шахам. Перша вправа – "дитячий" мат. Це тоді коли: Ее4,Сc4,Фh5,Фf7. Для людей, які дружать із логікою, синонимом "дитячого мату" є очевидна "підстава", на яку ведеться черговий дурень.

Литвин подав у відставку. Він показово збурився. Мовляв він був у приймах Януковича, коли Рада прийняла закон про наругу над українською мовою. Отже, каже Литвин, він не міг особисто завадити прийняттю мовного закону.

Поспіль Литвин розповів, що його короткий товариш комуніст Адам Мартинюк грубо його підставив. Але виникає питання, чому Литвин після такого свого "фирку" досі сидить у своєму кабінеті та на своїй державній дачі?

Здавалося би, що нам треба підтримати мотивацію дій Литвина, але тут є одна смішна проблема. Усі члени фракції "Народної партії" Литвина, крім одного, проголосували за наругу над українською мовою. Очевидно, що Литвин має покинути свою рідну партію та оголосити її антиукраїнською, якщо він такий до біса принциповий.

Тепер давайте скурпулезно розглянемо дії Литвина. Його особиста мотивація проста – він хоче вибратися в депутати за мажоритарним округом, де більшість говорить українською. Бо перспективи його "Народної партії" є більш ніж плачевними. Зверніть лише увагу на такого собі депутата Зарубінського, який вже не знає що й кому облизувати (якщо ж він таки знає, то це моє оціночне судження).

Нагадую, що текст законопроектів має бути скріпленим підписом Голови ВРУ перед поданням на підпис президента. Сьогодні Литвин заявив, що ніколи не підпише "мовний закон". Отже, треба знайти когось, хто такий законопроект підпише замість Литвина. Єдиною кандидатурою є комуніст Адам Мартинюк.

Але для цього треба змістити Литвина з поста голови ВРУ. За законом "Про Регламент Верховної Ради України" треба чекати 30 днів після заяви Литвина, а потім вирішувати його долю шляхом подання бюлетенів у таємному голосуванні. Одначе, сьогодні партія Регіонів змінила правила. Відтепер можна змістити спікера з посади звичайно – натискаючи кнопки сусідів.

Якщо Литвин позбудеться посади, то мовний проект підпише Мартинюк. Поспіль Литвин, ховаючи очі, розкаже виборцям свого округу, що він намагався зупинити "антимовний" закон, але його підставили побратими з "Народної партії" та короткий друг Мартинюк.

Азаров розкаже виборцям, що як сєрм’яжний і домотканий росіянин, він попросту задоволений "проязиковим" законом напередодні візиту Путіна 12 липня.

Отже, афера з відставкою Литвина є наперед спланованою акцією. Але мені шкода людей, які крім "дитячого мату" із шахмат нічого не розуміють. Може Литвин почне грати в бокс? Складу протекцію, бо у мене є знайомий, який хоче стати мером Києва.

З повагою, Сергій Терьохін 

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Коли запрацює еАкциз в Україні

Що наші діти дивляться на YouTube українською?

Чому "клуб білого бізнесу" - дуже погана ініціатива?

"Ти цілий день живеш його життям": повсякдення доглядальниць за пораненими ветеранами 

Коли державні банки зможуть продавати проблемні кредити без проблем?

Скільки коштує створити сучасну оперу та за рахунок чого існують незалежні театри?