Хто допоможе "бендері" Рибаку систему зламати?

Вівторок, 05 лютого 2013, 08:09

У інтерв'ю "Україні молодій" Голова Верховної Ради Володимир Рибак, батьків якого називали "бендерами" на Донбасі, на запитання чи завжди він голосував тільки своєю карткою відповів, що звісно не завжди. "Але ж система була така! Ламайте! Допомагайте ламати", - закликав новообраний спікер.

Єдина звитяга

У 1994 році, у Києві, програючи по ходу зустрічі два м'ячі московському "Спартаку", київське "Динамо", яке відроджувалося "із попелу", завдяки дублю Леоненка і переможному голу Реброва вирвало надважливу перемогу. На жаль, вона залишилася єдиною у тогорічному турнірі Ліги чемпіонів. Усі наступні 5 матчів "Динамо" програло. 

Чи не стане паркан, надпиляний навколо будинку Верховної Ради, і вигнання "тушок" Табалових із сесійної зали єдиною звитягою ВО "Свобода" у цій дебютній парламентській каденції?

Однозначно, що поки що створити нічого подібного тому, на що спромоглися динамівські "ультрас", піднявши всеукраїнську акцію протесту проти упередженого розслідування вбивства судді Зубкова і переслідування Павліченків "Свободі" та і всій опозиції не вдалося.

Кнопкодави ухвалюють і надалі доленосні законопроекти, на прийняття яких опозиція жодним чином не впливає.

Коли ударить "Удар"?

Нині ще кволий Клічко, який захворів від хвилювання перед необхідністю ставити підпис за відставку Голови ВР і Генерального прокурора, але силою волі швидко одужав, щоб власноруч отримати у Європі німецько-польську премію "Міст" і той виглядає радикальнішим за "Свободу" – погрожує змусити Раду працювати нормально.

А Тимошенко закликала влаштувати мафіозній владі "Крути", які однак є не стільки символом жертовності патріотично налаштованої молоді, як злочинної бездіяльності партійних вождів і державних лідерів.

Майже синхронно з'явилася інформація про 7 млрд. доларів боргу за недокуплений у Росії газ. Мовляв, дивіться Юліє Володимирівно, у Вас свої "Крути" вже були…

Промайнула інформація, що і Турчинову щось загрожує.

У дійсності, чинній владі колишнього очільника СБУ з конспіративним псевдо – Васильович, треба леліяти, берегти як зіницю ока, оскільки відсутність у партійному списку одіозного пастора, автора "Пришестя", додала б опозиції щонайменше відсотків зо 5 на минулих парламентських виборах.

Слідами Корчинського?

Попри традиційну антимоскальську риторику, усі ініціативи "Свободи" дивовижним чином йдуть у фарватері політики Кремля. Можна погодитися із тим, що за нинішньої ситуації складно простежити за долею усиновлених іноземцями українських сиріт.

Але записувати національність до паспорту, розділяючи українське суспільство? І росіяни Криму виступають із такою вимогою.

Нині "Свобода" воює проти видобутку в Україні сланцевого газу. У цій нелегкій борні за врятування довкілля України її послідовно підтримують російський "Газпром", лідер "Украинского выбора" Віктор Медведчук і частково екс-президент Леонід Кучма.

Які ж натомість інші реальні шляхи здобуття енергетичної незалежності запропонувала "Свобода"?

Переходимо до ляхів?

У Павла Загребельного, прочитати якого бодай сторінку не вистачило терпіння, є роман "Переходимо до любові". Енергетичною незалежністю "Свободі" займатися ніколи, бо від Міли Куніс і жидів, відтак переходимо до боротьби з ляхами.

Із тестів ЗНО прибрали Бандеру, Шухевича, дисидентів-шістдесятників і що? У відповідь гнівна відозва Фаріон у блозі Тягнибока на УП, в якій цитуються такі слова Степана Бандери: "Не дайте, щоб ляхи обернули Вас у своїх слухняних рабів".

Пшепрашам паньство, але до чого тут ляхи? Чергова провокація? Після звитяги над жидами стаємо на прю з ляхами?

Скидається на те, що слова, які Бандера озвучив у зовсім іншому часопросторі є непрямою спробою компрометації провідника ОУН, а заодно і загострення відносин із західним сусідом.

"Вот теперь Тягныбок им покажет…"

"… этим бандюкам", - віщав на базарі дебелий, років 30-ти на вигляд, підприємець до свого колеги, обговорюючи вигнання тушок Табалових та різання паркану навколо Верховної Ради.

На думку Михайла Басараба, деморалізований і дезорієнтований люд, хоч і озлоблений, однак не готовий повстати. Він доручив "Свободі" реалізувати свій протест.

"Але ж треба діяти на місцях, а не чекати, поки щось із центру вирішать. А вони там замість цього кажуть: от, у Києві — всі злодії, а ми тут чесні. Та вони такі чесні, як я бідний", - радить спікер Рибак.

"Той, хто більш-менш тривалий проміжок часу мешкав у Німеччині, той волею-неволею спостерігав за вмінням тамтешнього суспільства організуватися, коли виникає реальна потреба для цього. Мікроспільнота – район, вулиця, багатоквартирний будинок – у разі чого здатна піднятися на протест, влаштувати святкування, взятися за суспільно-корисну справу. Очевидно тому, що кожен мешканець відчуває себе господарем, а отже не дозволить нікому шкодити в своєму господарстві", - міркує Любко Петренко.

"Якщо вважати, що найбільш послідовних противників будь-якого режиму називають радикалами, то можемо точно стверджувати, що нинішній український радикалізм має бути не в тому, щоби обізвати когось не тим етнословом, навіть не в тому, щоби набити морду бридкому політичному супротивнику.

І не лише в тому, щоби просто ходити на роботу та голосувати особисто. І, на жаль, не лише в тому, аби пропонувати країні інноваційні реформаторські закони. А в тому, щоби щодня стверджувати свою правоту перед громадянами та конвертувати цю правоту у дієві самоорганізовані структури.

Чи зможе це зробити нинішній опозиційний тріумвірат – відкрите питання. Але якщо не зможе, його рано чи пізно замінять інші опозиційні сили. Дієвіші
", - підсумовує Сергій Таран.

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як звати невідомого солдата?

Реформа БЕБ: чи зможе бізнес ефективніше захищатися від свавілля в судах?

"Мобілізаційний" закон: зміни для бізнесу та військовозобов'язаних осіб

Чому "Азов" досі не отримує західну зброю? 

Навіщо потрібен держреєстр осіб, які постраждали внаслідок агресії РФ

Чому бізнесу вигідно вкладати кошти в освіту та хто повинен контролювати ці інвестиції