Кучма: перед видобутком сланцевого газу треба переконатися в його безпеці

Неділя, 3 лютого 2013, 10:12

Екс-президент Леонід Кучма вважає, що перед видобутком сланцевого газу в Україні потрібно отримати висновок вчених про безпеку такого видобутку.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Росія", повідомляє Vesti.ru.

За словами Кучми, в Давосі колишній верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Хав'єр Солана привітав підписання угоди з компанією Shell про видобуток сланцевого газу в Україні.

"Я йому сказав: "Так, пане Солана, напевно, це добре, давайте далі подивимося. Але хочу поставити вам просте питання. Європа повністю залежить від російського газу. Ми навіть менше залежимо. Ми 20% свого видобуваємо. Що ж ви на території Європи не показали, як сланцевий газ треба добувати? А потім ми б у вас узяли технології і з меншими витратами в Україні цим займалися б", - сказав екс-президент.

"Так, напевно, колись будуть технології, що можна буде безболісно видобувати газ. І ми дивимося на Сполучені Штати Америки, але вони добувають в пустелі. А тут треба дуже серйозно дивитися на проблему екології, тому що сланцевий газ в Україні знаходиться в густо населених районах", - вважає Кучма.

"Якщо будуть відповіді вчених, що це безпечно, тоді - будь ласка, але спочатку треба отримати таку відповідь. А її поки немає", - резюмував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування