Крим, Рим і Другий Єрусалим, або Як Путіна знищити ідеями

Четвер, 27 березня 2014, 17:54

Путінський режим тримається на двох речах: ціні на нафту та ідеї гегемонії "Москва – третій Рим". Усе інше – похідне.

Сьогодні в Україні активно шукають відповідь на питання, як нам відповісти на путінську агресію. Тут поговоримо не про економіку, нафту й газ – цим займаються на Заході. Поговоримо, як нам руйнувати режим Путіна ідеями та інформацією.

Алегорично кажучи, Москва є столицею імперії страху й брехні, де вільним і чесним людям немає місця. Це – жорстокий путінський Третій Рим.

Нова Україна має стати країною свободи для всіх вільних людей Східної Європи.

Київ – це наш другий Єрусалим. Наша духовна вольниця, де розуміють, приймають і дають можливість жити, творити й виражати себе всім людям, які були скривджені путінським та іншими режимами на пострадянському просторі.

Голка з яйця для Путіна

Путін нав'язував російську мову другою державною в Україні й думав, що це його сила. Але відсутність мовного бар'єру й абсолютно вільне використання російської, яке є й буде в Україні – це голка з яйця, що вб'є Кощія.

Керівництву держави Україна варто звернутися до всіх громадян Росії, які втомилися жити в атмосфері затхлої брехні, пропаганди, корупції й жорстокості із закликом: "Приїжджайте в Україну! Давайте разом виборемо свободу на всьому просторі східних слов'ян – у Східній Європі".

Такою є нині цивілізаційна місія Києва й України.

Це продовження ідей Шевченка та кирило-мефодіївців, це духовно високий та відкритий до світу Київ – другий Єрусалим, столиця вільних людей.

Путін боявся експорту Майдану. Так давайте, аби недарма боявся!

З Києва слід почати будити саму Росію. На дворі ХХІ століття – час "айпадів". Дні тоталітарних систем давно минули. Український народ виборов собі свободу від внутрішніх окупантів, ми готові допомогти братам-росіянам вибороти і їхню свободу.

Україна має заснувати мережу ЗМІ, які будуть говорити правду про Росію й світ. У Києві слід заснувати потужну міжнародну радіостанцію й телеканал "Вільна Росія", які через супутники та інтернет будуть транслювати сигнал на територію РФ. Слід проривати інформаційну блокаду, яку встановив путінський режим для своїх громадян, яких він щодня годує тухлою брехнею.

Україна має розмістити потужні передавачі телевізійного й радіосигналу на східних кордонах і транслювати об'єктивні збалансовані новини на сусідні області Росії. А звідти вони від людини до людини, через інтернет і телефон підуть далі на Схід і Північ.

Працювати в цю українську медіа-конгломерацію "Вільна Росія" варто запросити росіян, які прийдуть у Київ, тікаючи від режиму Путіна. Вони краще знають внутрішню специфіку й аудиторію.

Ідеологічна національна гвардія

Якщо ідея заснована на правді, вона непереможна.

В ідейному протистоянні з імперською Москвою, Київ – непереможний. Бо на нашій стороні правда, зокрема, і історична.

Але Москва перемагала досі, бо на її стороні проти нас була злагоджена мега-система інформаційно-ідеологічного впливу. А на українській стороні – розрізнені вчені-гуманітарії, одинокі діячі культури чи журналісти, які працюють як "один у полі воїн". Багатоголосся є, але симфонії немає.

Тож, настав час українській державі створити таку собі ідеологічну національну гвардію. А медіа-холдинг "Вільна Росія" буде її дальнобійною артилерією.

Переконаний, що добровольців у цю гвардію буде вдосталь. Готовий бути першим із таких.

Прошу вважати цей текст публічним зверненням до:

– Секретаря РНБО Андрія Парубія,

– Голови Служби безпеки України Валентина Наливайченко,

– Міністра освіти й науки України – Сергія Квіта,

– Міністра культури України – Євгена Нищука,

– Заступника секретаря РНБО Вікторії Сюмар.

Максим Плешко, політолог, кандидат філософських наук, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як нам звучати у світі? В продовження дискусії про класичну музику

Як жити з травматичними подіями. Поради від психотерапевтки Едіт Егер, яка пережила Голокост, та її внука

Четвертий рік функціонування ринку землі: все скуплять латифундисти?

Перезавантажити адвокатуру: справа Шевчука як індикатор несправності системи 

Чи варто бити на сполох через "надто" низьку інфляцію

Як не отримати штраф власникам контрольованих іноземних компаній