Слово на захист росіян

Вівторок, 30 грудня 2014, 12:13

18 лютого 1943 року у берлінському Палаці спорту рейхсміністр народної просвіти і пропаганди Німеччини Йозеф Геббельс виголосив найдосконалішу та найстрашнішу промову за всю свою кар'єру — Промову про тотальну війну.

У залі були присутні кілька тисяч людей, сотні тисяч слухали виступ по радіо. Геббельс говорив довго і енергійно. Він розповідав про священну місію німецького народу захистити світ від більшовиків, які ставлять своєю метою світову єврейську і капіталістичну революцію та встановлення гніту над народами.

На цей час Німеччина розбомбила Лондон і Амстердам, анексувала Австрію і захопила ледь не весь континент, але це жодним чином не заважало рейхсміністру називати Німеччину рятівником Європи.

"Тільки німецька армія, німецький народ і їх союзники можуть врятувати Європу від цієї загрози", — говорив він.

Шляхом досягнення порятунку Геббельс називав тотальну війну і закликав кожного німецького чоловіка і жінку віддати все заради перемоги.

"Я запитую вас: чи хочете ви тотальної війни? Якщо треба буде, чи хочете ви більш тотальну і радикальну війну, ніж ви можете взагалі сьогодні уявити?" — питав він.

Стан справ у Рейху на цей момент ставав дедалі плачевнішим. Менш ніж три тижні до того з колосальними втратами була програна піврічна битва під Сталінградом, десятки тисяч німецьких солдат загинули, Німеччина вже давно була світовим ізгоєм.

Але це не мало жодного значення. Підтримка промови і всіх її нелюдських закликів була тотальною. Багато разів зал в єдиному пориві вибухав довгими оваціями, зриваючись на ноги, піднімаючи праву руку, прославляючи фюрера і партію. Німці щиро вірили у єврейську та більшовицьку змову проти їх батьківщини, обраність власної раси та особливу місію Рейху.

Трохи більше ніж через два роки Геббельс, Гітлер і всі інші нацистські лідери покінчать життя самогубством або будуть страчені за вироком Нюрнберзького трибуналу.

А ще через чотири роки, в серпні 1949-го, залишки гітлерівської НСДАП у вигляді об'єднання "Німецька консервативна партія – Німецька права партія" наберуть на виборах лише 1,8% голосів, отримавши тільки п'ять місць у парламенті, а німці довіряться радикально іншому світогляду християнських демократів та соціал-демократів, які і керують країною до сих пір.

Багато хто зараз не вірить офіційній російській соціології, яка приписує Володимиру Путіну народну підтримку на рівні 87%. А я вірю. Тому що пропаганда — це колосальної сили наркотик, під дією якого навіть мирній людині вкрай важко зберігати адекватність.

Але, як тільки дія цього наркотику мине, навіть найбільш озвірілий захисник русских православных скреп може виявитися досить таки інтелігентним представником мирного народу.

Головне, щоб за це не довелося заплатити ту страшну ціну, яка була заплачена німцями 70 років назад.

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

ДІЯ на експорт. Чим український GovTech приваблює закордонних партнерів

Справедливість, що шкодить. Які наслідки матиме рішення про "покарання" українців за кордоном

Коли запрацює еАкциз в Україні

Що наші діти дивляться на YouTube українською?

Чому "клуб білого бізнесу" - дуже погана ініціатива?

"Ти цілий день живеш його життям": повсякдення доглядальниць за пораненими ветеранами