Що відбулося у Мукачево? Пояснення "Правого сектору"

Понеділок, 13 липня 2015, 16:51

Для того, щоб адекватно зрозуміти події 11 липня в Мукачево, потрібно перш за все відділити відомі факти від вигадок проплачених ботів та викрутасів спійманих на гарячому шахраїв.

Факти такі.

Одинадцятого липня група бійців 1 Запасного батальйону ДУК ПС (у ПС їх усі знають як "закарпатчиків" або "група Чесного") приїхала на переговори з мукачівським кримінальним авторитетом, "регіоналом" і народним депутатом Михайлом Ланьо.

Там бійців ПС чекали не лише бойовики "регіонала", але й місцева міліція, що свідчить принаймні про те, що Ланьо і МВС діяли у цій ситуації єдиним фронтом. У ході зустрічі відбулася перестрілка, а пізніше, коли "закарпатчики" вийшли з оточення, ще одна – вже на трасі.

У бою загинули двоє бійців ДУК ПС, ще четверо отримали поранення. Серед міліції та людей Ланьо теж були втрати, але лише поранені і їхня кількість відрізняється у заявах різних спікерів.

Аналіз подій слід почати з відео, яке боти Авакова тиражують у якості беззастережного доказу того, що першими стрілянину почали саме "закарпатчики".

Саме відео є оперативною зйомкою "наружки" і є, по-перше, далеко неповним, по-друге, має сліди свідомого спотворення і монтажу, а по-третє – може трактуватися по-різному.

Ми оминемо увагою питання, як відео "наружки" потрапило до народного депутата Мустафи Найєма (який це відео оприлюднив), оскільки у країні, де міліція на пару з контрабандистами вбиває патріотів, турбуватися про порушення таємниці слідства – просто смішно.

Але кожен, хто це відео бачив, може переконатися, що на ньому НЕМАЄ того шматка, на якому зафіксовано ПОЧАТОК конфлікту і перші постріли.

Повірити в те, що "наружка", яка явно була на місці подій від їх початку, випадково не записала тільки цей момент – неможливо.

Так само неможливо повірити, що камера дивним чином спотворила звук запису, який вмикається тільки тоді, коли стріляють бійці ПС (причому в повітря), і одразу ж вимикається. Отже, можна впевнено говорити, що отримане незаконним шляхом відео було змонтоване і спотворене, а тому довіри до нього мало.

Щоправда, це не завадило численним спікерам  (Аваков, Геращенко, Луценко та ін.) впевнено нав’язувати суспільству тезу, що в усьому винні "бандити" з "Правого сектора". Ці спікери за підтримки численних інтернет-ботів лементують про те, що ПС їздить по Україні зі зброєю і стріляє "мирних людей".

Але лоігка і здоровий глузд підказують, що якби бійці ПС, які пройшли війну і вміють добре поводитися зі зброєю, почали стріляти першими – серед працівників міліції та бойовиків Ланьо були б принаймні загиблі, та й поранених було б набагато більше.

Доказом високого рівня підготовки групи Чесного є те, що вони при абсолютній чисельній перевазі ворога вийшли з боєм з оточення і пішли в гори.

Натомість у міліції лише поранені, а у "закарпатчиків" - двоє загиблих. Якби Аваков, Найєм, Лещенко, Луценко та інші голосисті підспівувачі замість писати маячню у соцмережах побували в справжньому бою, вони б розуміли, що найчастіше більше жертв буває у тієї бойової групи, В ЯКУ почали стріляти – адже той, ХТО починає стріляти (тим більше, із засади, з-за укриття) має перевагу несподіванки.

При цьому ніхто не бере до уваги, що так само озброєні бойовики Ланьо абсолютно вільно почуваються у компанії з працівниками МВС.

Фото, на якому озброєні бойовики у спортивних штанах, розмовляють з міліцією, прес-секретар МВС Артем Шевченко пояснює тим, що це працівники міліції просто не встигли перевдягнутися перед роботою, бо їх викликали терміново.

Але місцеві жителі опізнали в цих людях охоронців нардепа Ланьо. До того ж ми маємо інформацію, що для затримання групи Чесного міліція застосувала план "Перехват".

Отже, виникає резонне запитання: яким чином за кілька хвилин задіяння плану "Перехват" (який за визначенням здійснюється швидко, інакше не має жодного сенсу), МВС встигло обдзвонити своїх працівників, а ті встигли приїхати на місце подій у вихідний день.

Таким чином, Артем Шевченко, м’яко кажучи, спійманий на брехні, і немає сумніву, що поширювати її він міг виключно за дозволом свого керівництва. Так само це свідчить про те, що відомство Авакова свідомо намагається увести суспільство в оману.

Навіщо ж МВС брехати про події у Мукачево?

Причин багато. Найголовніша з них полягає у тому, що Закарпаття впродовж усього часу незалежності України є своєрідним "клондайком" для контрабандистів, наркоторговців та інших протизаконних груп, а міліція їх не тільки покриває (якщо за стільки років не змогла чи не схотіла розігнати цей гадючник), але й має з того свою долю.

І Юрій Луценко, який НАЙДОВШЕ був керівником МВС серед усіх міністрів за історію незалежної України, має також відповідати за це, а не перебирати на себе повноваження суду, голослівно називаючи бвйців ПС "бандформуваннями".

Друга причина, чому відомство Авакова впадає в істерику зприводу подій у Мукачево, полягає у тому, що причиною конфлікту була не лише контрабанда. Ще раніше до ПС надходила інформація, що колишній регіонал Ланьо, який фінансується кумом Путіна Віктором Медведчуком, у своєму спортивному комплексі тренує бійців для сепаратистського перевороту на Закарпатті – і, за деякими даними, скуповує на чорному ринку зброю.

Докази цієї діяльності бійці Правого сектору планували знайти всередині спорткомплексу, але бандити Ланьо за підтримки міліції завадили це зробити, і тепер, можливо, вже пізно – ланьо за кордоном, а докази абсолютно точно знищені.

Зрозуміло, що звертатися з цією інформацією до міліції чи СБУ, які заразпокривають бойовиків, не мало жодного сенсу і бійці ПС мусили діяти на власний ризик. Це також пояснює, чому група Чесного приїхала на переговори озброєною.

Підтверженням версії про сепаратизм є свідчення командира сепаратистської ДРГ (диверсійно-розвідувальна група – УП)  "Рязань"Едуарда Гілязова, який на своїй сторінці у Вконтакті написав дослівно таке:

"11.07.2015 года, в ходе боестолкновения с ДРГ противника в Мукачево погиб боец народного ополчения Донбасса и получил ранение боец с позывным Заяц. Операция по ликвидации проводилась карательными отрядами Правого Сектора за участием Киевской Хунты. Весь цирк и шумиха поднята для отвода глаз о бесчинствах Закарпатской народной республики, которая является частью Навороссии. Земля пухом павшему воину".

Станом на 13 липня цей допис Гілязов видалив, однак він зберігся на скріншотах та у кеші. При цьому сам Гілязов перепощує відео прямого ефіру телеканалу "Еспресо.TV", де я розповідаю про нього і його допис.

Одночасно у приватній розмові через соцмережі Гілязов підтвердив те, що раніше написав на своїй сторінці (скріншоти також є). Сама сторінка після детального вивчення може абсолютно точно вважатися справжньою, оскільки ведеться тривалий час, містить багато фотографій, сканів документів, повідомлень, новин, а сам власник регулярно перебуває онлайн.

Таким чином, маємо свідчення того, що Аваков і його підлеглі покривають закарпатського контрабандиста і сепаратиста Ланьо, пов’язаного з Медведчуком та кремлівським проектом Новоросія. 

Після цього усі розмови про стрільбу бійців ПС у "мирних жителів" можуть вестися виключно у контексті того, чи ці "мирні жителі" надалі повернулися б до своєї "Новоросії", а чи створювали б її філіал на Закарпатті.

Виходячи з усього написаного, не видається дивним, що міліція прагне за будь-яку ціну знищити наших побратимів, або хоча б очорнити їхню репутацію, затаврувавши бандитами.

Зараз для них ідеться не просто про перекриття багатого каналу прибутків з контрабанди, але й про виживання.

Олексій Бик, прес-секретар 13-го ЗБАТ ДУК "Правий сектор", для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як нам звучати у світі? В продовження дискусії про класичну музику

Як жити з травматичними подіями. Поради від психотерапевтки Едіт Егер, яка пережила Голокост, та її внука

Четвертий рік функціонування ринку землі: все скуплять латифундисти?

Перезавантажити адвокатуру: справа Шевчука як індикатор несправності системи 

Чи варто бити на сполох через "надто" низьку інфляцію

Як не отримати штраф власникам контрольованих іноземних компаній