Реванш регіоналів. "Ширка" проходить обкатку в Кіровограді?

Понеділок, 05 жовтня 2015, 14:40

18 вересня 2015 року в Кіровограді відбулись дві знакові події: старт виборчої кампанії кандидата від БПП Райковича під гаслом "Час єднатись!" і висування кандидата від Опозиційного блоку Лейбенка.

Чим пов'язані ці дві події? Спільним диригентом.

Райковича підтримали екс-регіонали Березкін, Штутман, Саєнко, Саінсус, Бахма – тобто, це не просто група любителів ковбаси "Ятрань". Це – "Єдина команда Ларіна" майже повним складом. Та ще й, дивлячись на ціни, які малюють на цінниках "Ятрані", то це й просто єдині, хто може ту ковбасу щодня їсти.

А висунення явно непрохідної кандидатури від Опозиційного Блоку лише підтверджують здогадки.

На місцевих виборах у Кіровограді відбувається тестування створення "широкої коаліції" у форматі БПП і Опозиційного блоку.

Розмови про реалізацію ідеї так званої "широкої коаліції" почалися, а точніше – поновились з голосування за зміни до Конституції. Тоді, нагадаю, фракції БПП, Народного Фронту та Опозиційного Блоку в унісон проголосували за початок процедури внесення змін у Конституцію про децентралізацію та особливий статус Донбасу.

Співпраця колишніх регіоналів з Блоком Петра Порошенка на Кіровоградщині почалась ще під час президентської виборчої кампанії 2014 року. Вся медіа-імперія Ларіна-Шаталова і всі гроші фінансистів екс-регіоналів тоді працювали на "перемогу в першому турі". Всі "ярые фанаты" Ларіна в момент перефарбувались і стали хотіти "Жити по-новому".

І Порошенко щедро віддячив за підтримку, призначивши головою Кіровоградської ОДА екс-регіонала, який голосував за "закони диктатури" 16 січня, члена "єдиної команди Ларіна", який однозначно повинен був потрапити під дію закону про люстрацію – Сергія Кузьменка.

Якщо хтось забув, хто такий Сергій Ларін – нагадаю.

Саме Ларін керував Кіровоградською ОДА, "зачистивши" місцевий політикум від будь-якої опозиції, саме Ларін був заступником голови АП, відповідальним за силові "звільнення" адміністративних приміщень під час Революції Гідності, саме Ларін був одним із найближчих соратників Януковича, вхожих в резиденцію Межигір'я.

Сьогодні Ларін – один із лідерів Опозиційного Блоку і керівник його виборчого штабу в Кіровоградській області. Без перебільшення, це ворог України. Розумний, а тому ще небезпечніший.

Сьогодні цей ворог відкрито зробив ставку на Райковича.

В той же час, кандидатуру Райковича офіційно підтримала місцева організація ВО "Батьківщини", не висунувши власного кандидата.

"Батьківщина" також відзначилась тим, що взяла у свої списки перебіжчиків з Партії регіонів. Її співпраця з "колишніми" розпочалась одразу ж після Майдану. Тоді це був вимушений крок, адже без перебіжчиків неможливо було створити нову більшість в обласній та міській радах.

Отож, сьогодні Райковича підтримує вся без виключення місцева влада.

Райкович, разом із більшістю своєї "групи підтримки", виступає за повернення місту російської імперської назви Єлисаветград – на честь російської цариці Єлисавети. Це також частина кампанії Опозиційного блоку, який працює на перспективу – ведучи ідеологічну війну проти нашої держави.

Адже саме з Єлисаветграда починалась Новоросія, саме з фортеці Єлисавети російська армія зруйнувала Запорізьку Січ. Тож у разі, якщо на карті України з'явиться знову ця назва – Москва отримає додатковий привід для військової агресії углиб України – щоб звільнити "ісконно русскіє" території від "бандерівців".

Не зрозуміло лише, що в цій гоп-компанії робить командир 3-го полку спецназу Пікулін, який напередодні відкрито виступив проти путінського Єлисаветграда? Припускаю, що він просто не розібрався в ситуації.

В цих розкладах Ларін не пожалів навіть принести в жертву загальній справі свого протеже Артема Стрижакова.

Це той "самовисуванець" від ОпоБлоку, який на кожному кроці "любить Кіровоград". Спершу його змусили "полюбити Єлисаветград", потім розвели на гроші, які він вкинув у виборчу кампанію, і, зрештою, злили, відмовивши в підтримці на фінішній прямій. Або зробивши вигляд, що відмовили, адже справжніх планів ми можемо й не знати.

І, нехай сам по собі Райкович не погана людина – проте який з нього буде мер? І не тому, що він не вміє керувати, чи не має досвіду роботи в органах місцевого самоврядування – а просто тому, що йому це не потрібно й не цікаво. Чи хтось може повірити, що він захоче змінити комфортне життя у австрійському Відні на "геморой" з місцевою комуналкою?

А хто ж керуватиме містом у разі його перемоги? А тут охочих хоч греблю гати!

Заступники, секретар міськради та депутати, що сформують більшість. Тобто, депутати із фракцій БПП, Батьківщини та ОБ…

Отже, підведемо риску.

Що чекає кіровоградців у разі реваншу екс-регіоналів (читай – перемоги Райковича або Стрижакова)? Ковбаса для кіровоградців не стане доступнішою, влада не стане відповідальнішою, корупція не зменшиться.

А регіонали – повернуться, і дадуть сигнал на Київ – мовляв, "пацани, народ це проковтнув! Можна і у парламенті те саме замутити!.."

Переконаний, зробити це не вдасться.

Кіровоградці мають сказати рішуче "Ні!" реваншу регіоналів, "Ні!" сепаратизму єлисаветградців, "Ні!" новій "ширці"!

Дмитро Сінченко, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як звати невідомого солдата?

Реформа БЕБ: чи зможе бізнес ефективніше захищатися від свавілля в судах?

"Мобілізаційний" закон: зміни для бізнесу та військовозобов'язаних осіб

Чому "Азов" досі не отримує західну зброю? 

Навіщо потрібен держреєстр осіб, які постраждали внаслідок агресії РФ

Чому бізнесу вигідно вкладати кошти в освіту та хто повинен контролювати ці інвестиції