Міжвидова боротьба Єрмака і Разумкова – в "живих" залишиться лише один?

Середа, 08 липня 2020, 11:00

Очільник офісу президента Андрій Єрмак вивчав можливість зняти Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради і пропонував "ОПЗЖ" крісло першого віце-спікера. Про це розповів народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос у інтерв’ю Цензор.нет. На його думку, голова Верховної Ради нейтрально ставиться до усіх депутатів і через це користується великою повагою. Однак така ситуація не зовсім влаштовує Єрмака.

Чи можна, враховуючи такий фактор, говорити про Разумкова як про одного з лідерів умовно проєвропейської групи "Слуг народу"? Чи може він стати кращою альтернативою Зеленському?

Передусім треба розуміти, що Разумков – це колишній регіонал, активний діяч режиму Януковича. Його призначення на посаду було першим сигналом реваншу регіоналів і російських колаборантів, а його позиція щодо мови та війни з Росією, за яку активісти вже встигли нагородити його "лаптями реваншу", лише підтверджують цю думку.

Отже, боротьба різних груп реваншистів між собою – це насправді добре. Чи варто ставати на захист когось із них? Не думаю. Альтернативу краще шукати серед тих політиків, які мають чітку патріотичну позицію. Ані Єрмак, ані Разумков такими не є.

Щодо Лероса – немає жодного значення, які мотиви спонукали його стати викривачем, були ці мотиви щирими чи корисливими, головне – що це сталося, і тепер треба оцінювати не Лероса, а оприлюднені факти. Власне, особа Лероса та його особисті думки взагалі не мають для суспільства інтересу, бо він не цікавий як політик – він цікавий лише як викривач.

Реклама:
І якби Зеленський і його команда дійсно були б політиками нового зразка, як вони намагалися здаватися, то Єрмак був би негайно звільнений з посади. Бо в цивілізованих країнах у відставку йдуть, не чекаючи вироків, не чекаючи розслідування, а одразу після виникнення підозри.

Чи може "нейтральне" ставлення Разумкова до усіх депутатів робити його незручним для ОП?

Незручним для ОП Разумкова робить сам факт його неналежності до групи "Квартал 95", чи до друзів і родичів Зеленського. А відсутність депутатів фракції, які були б відданими особисто йому, тобто відсутність чіткої "групи Разумкова", робить його вразливим. І Разумков починає це розуміти, адже така група вже почала формуватися.

Відставка Разумкова може відбутися в результаті конкуренції різних груп впливу всередині "слуг". Він отримав посаду за свою роботу на виборах президента як "нове обличчя". Сьогодні цей тренд вже не актуальний. Переможці мають отримати все, а переможці наразі – це кварталівці на чолі з Єрмаком. І за законами жанру, він продовжуватиме "зачищати" конкурентів.

Дмитро Сінченко, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.  




Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Що наші діти дивляться на YouTube українською?

Чому "клуб білого бізнесу" - дуже погана ініціатива?

"Ти цілий день живеш його життям": повсякдення доглядальниць за пораненими ветеранами 

Коли державні банки зможуть продавати проблемні кредити без проблем?

Скільки коштує створити сучасну оперу та за рахунок чого існують незалежні театри?

Росія заплатить за війну: як США зробили важливий крок до конфіскації $300 млрд  російських активів