Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Зник малайзійський авіалайнер з 162 особами на борту

Неділя, 28 грудня 2014, 10:44
Версія для друку Коментарі 0

Втрачено зв’язок з рейсом QZ8501 авіакомпанії AirAsia, який летів з Індонезії до Сінгапуру. На його борту перебували 155 пасажирів та 7 членів екіпажу. Проводиться пошукова операція.

Індонезійські диспетчери втратили зв’язок із пасажирським літаком малайзійської лоу-кост авіакомпанії AirAsia, який прямував до Сінгапуру. На його борту перебували 155 пасажирів та сім членів екіпажу, повідомили в офіційній заяві авіакомпанії на її сторінці у Facebook. За цими даними, серед пасажирів були 149 індонезійців, три громадянина Південної Кореї та по одному сінгапурцю, французу і малайзійцю.

Рейс QZ8501 вилетів з індонезійського портового міста Сурабая вранці у неділю, 28 грудня, повідомляє dpa. За даними авіакомпанії, ідеться про літак Airbus 320-200. Контакт із ним було втрачено у 350 кілометрах на південь від Сінгапуру, в індонезійському повітряному просторі, уточнює AFP. Індонезійська влада розпочала пошукову операцію, до якої долучилися сінгапурські військово-повітряні та військово-морські сили, передає агенція AP.

Відхилення від курсу через погоду

У AirAsia повідомили, що пілоти авіалайнера запросили дозвіл відхилитися від курсу через погану погоду. "Літак перебував на курсі відповідно до поданого плану польоту та запросив відхилення через погоду на маршруті, перед тим як було втрачено комунікацію з авіалайнером", - говориться на сторінці компанії у Facebook. У цей час літак перебував під контролем індонезійських диспетчерів.

Це вже третій значний інцидент з літаками малайзійських авіакомпаній. Нагадаємо, що 8 березня зник Boeing-777 Malayasia Airlines, який слідував рейсом MH370 з Куала-Лумпур до Пекіна. На його борту перебувало 239 людей. 17 липня над контрольованою сепаратистами територією Донбасу було збито Boeing-777 рейсу MH17, який летів з Амстердама до Куала Лумпур. Загинули всі 298 осіб на борту.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте