Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

"Він є подихом свіжості" – шість місяців Папи Франциска

Середа, 25 вересня 2013, 14:35
Версія для друку Коментарі 3

Прага – За шість місяців свого правління Папа Римський Франциск, схоже, підготував своєрідну збірку правил поведінки для понтифіка.

Він полюбляє соціальні мережі, уникає куленепробивного Popemobile і не цурається своїх критиків.

Папа Франциск, зокрема, каже, що дискусії про гомосексуалістів та щодо абортів – не головне, на що має звертати увагу церква.

Перша ознака того, що новий Папа Римський Франциск, збирається відрізнятися від своїх попередників, з’явилася відразу ж після його появи на балконі собору Святого Петра в Римі одразу після обрання у березні минулого року: 76-річний Папа вийшов у простій білій рясі, без розкішного шовкового вбрання, яке носили в будні його попередники.

Як єпископ у рідній Аргентині, Папа Франциск їздить автобусом по міських закапелках і самотужки готує їжу. Він відхилив розкішні атрибути Папства, цурається куленепробивного Popemobile, переїхав з Апостольського палацу у Ватикані до простого помешкання, несучи в руках скромні пожитки. А ще Франциск пересів із золотого папського крісла на простий дерев’яний стілець.
Він має сторінку у соціальній мережі Twitter, позує на фото із пересічними людьми, хворими, закликає допомагати бідним, без вагань відповідає на телефонні дзвінки.

Багатьох людей вразила відповідь Папи Франциска на запитання журналістів про гомосексуалістів, коли він не цитував сувору католицьку доктрину, а просто спитав: "Якщо людина – гей, шукає Бога та є доброзичливою, то я повинен її засуджувати?"

Папа Франциск змінює тон католицизму – професор-теолог

Професор теології з американського Університету Бостона Томас Ґрум зазначив Радіо Свобода, що Папа Франциск так змінює тон католицизму:

"Церква суттєво впливає на якість життя планети. І так активно змінювати тон католицизму, як змінює він, означає впливати не лише на католиків. Мої єврейські сусіди через вулицю також заскочені і у багато чому є під випливом цього".

Історики церкви звертають увагу на те, що Папа Франциск дуже намагається поширювати сьогодні свою пасторальну єзуїтську філософію, що полягає у трактуванні католицизму як течії милосердя та соціальної справедливості.

Папа Франциск в інтерв’ю La Civilta Cattolica сказав, що церковна доктрина щодо гомосексуальних шлюбів та обмеження народжуваності є "зрозуміла". Через день після цього він засудив у лекції перед католицькою професурою аборти.

Та все ж теологи вважають, що Папа Франциск, насамперед, прагне позитивних зміну світі, і не лише у католицькій церкві. Він закликає, каже богослов з Католицького університету Вашингтона Марк Морозович, до того щоб "жити чесно" і "будувати світ, де ми визнаємо одні одних братами та сестрами". Вже згаданий професор Томас Ґрум наголошує також, що всіх, хто слухає сьогодні Папу Франциска, відчувають в його словах "подих свіжого повітря".

Матеріал підготували Heather Maher та Василь Зілгалов

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 194.44.121.---
somos _ 02.10.2013 14:06
Александр Лопатенко:
Католицизм на краю пропасти.... и один Папа ничем не поможет![/QUOTE Католицизм уже сотни лет на краю "пропасти" К
IP: 176.36.177.---
Desi _ 25.09.2013 22:43
Александр Лопатенко:
Католицизм на краю пропасти.... и один Папа ничем не поможет!
С католицизмом нужно работать Папе, вполне логично, какие еще варианты ? То что Папа работает не только с католицизмом? так это нормально :)
IP: 194.44.167.---
Александр Лопатенко _ 25.09.2013 14:50
Католицизм на краю пропасти.... и один Папа ничем не поможет!

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте