Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Авіакатастрофа в Казані: людський фактор чи технічна несправність?

Олена Матусова _ Понеділок, 18 листопада 2013, 17:01
Версія для друку Коментарі 0

Москва – Аеропорт у столиці Татарстану Казані у понеділок у першій половині дня ще не приймав і не відправляв літаки.

Імовірно його відкриють після 18-ї годин за московським часом. Казанський аеропорт припинив роботу після авіакатастрофи, що трапилась у неділю ввечері – при посадці розбився літак "Боїнг 737", який летів рейсом із Москви.

Загинули 6 членів екіпажу і 44 пасажири, що знаходилися на борту. 
 
У Казань прибув голова МНС Росії Володимир Пучков та спеціалісти-психологи з центру Сербського для роботи з родичами загиблих. У понеділок опівдні повинна була розпочатися процедура упізнання. Але слідчі попередили, що вона може тривати майже місяць. Щоб встановити особи загиблих, слідчі беруть біологічні зразки для призначення геномних експертиз, йдеться в повідомленні Слідчого комітету Росії (СКР).

Слідчі зараз називають дві головні версії авіакатастрофи – помилка екіпажу і технічна несправність. У підтвердження другої слід додати, що, за словами диспетчера, за деякий час до трагедії екіпаж літака повідомляв про неготовність до посадки. Інформація надійшла від пілотів за 500 метрів до злітно-посадкової смуги.


Пасажири, які раніше прилетіли до Москви літаком, що розбився в Казані, кажуть в інтернеті про його "поганий стан". Крім того слідчі говорять, що збираються перевірити якість палива, яким був заправлений літак.
 
Версія теракту не є основною, але й остаточно виключати її поки не поспішають.
 
На місці аварії пасажирського "Боїнга" в аеропорту Казані знайдено бортові самописці – так звані чорні ящики, можливо вони проллють світло на причини катастрофи.


За уточненими даними, серед загиблих пасажирів була одна громадянка України. Cеред загиблих також – син президента Татарстану Рустама Мінніханова Ірек і керівник Управління ФСБ у Татарстані Олександр Антонов.


 
18 листопада оголошено днем жалоби в Татарстані.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте