Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Росія вже кидає "пробний камінь" в Білорусь – Безсмертний

Четвер, 19 березня 2015, 18:01
Версія для друку Коментарі 1
Мітинг пам'яті жертв Сталінських репресій, Мінськ, 2 листопада 2014 року

Російські спецслужби запустили "пробний камінь" про створення в Білорусі сепаратистських республік. Про це в інтерв'ю Білоруській редакції Радіо Свобода заявив колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний.​

 У вівторок в ефірі "5 каналу" Ви заявили, що російські спецслужби почали в Білорусі дезінтеграційні процеси. На підставі чого Ви робите такі висновки? Ви маєте якусь ексклюзивну інформацію про діяльність російських спецслужб в Білорусі?

– У першу чергу, потрібно звернути увагу на соціальні мережі і те, як раптом, ні з того ні з сього, з'явилася ідея створення усіляких республік на території Білорусі. Що це таке?

Роман БезсмертнийРоман Безсмертний

Це в системі кадебешних механізмів називається "пробний камінь". Зараз Кремль буде чекати, як зреагує і суспільство, і білоруський влада на такі інформаційні речі. Це по-перше. По-друге, не випадкове скасування зустрічі трьох президентів в Астані, а ще більш невипадковий збіг – поява в засобах масової інформації таких вкидань і певні організаційні дії.

Це в системі кадебешних механізмів називається "пробний камінь"​

Що стосується оперативних даних, то вже вибачте, я вам цього говорити не буду, тому що ніхто ніколи такі джерела не розкриває.

– Але такі відомості є?

–  Так, є.

– В ефірі "5 каналу" Ви також зазначили, що Білорусь можуть "кинути в гру", щоб торпедувати балтійські країни". Що Ви мали на увазі?

– Це той же самий механізм, який можна бачити в Україні. Я думаю, ви чули про те, що існує так званий "іноземний російський легіон". Якщо ви подивитеся на біографії людей з цього легіону, то більшість з них вже пройшли обкатку в Україні, в Донбасі, на боці сепаратистів. Так ось, зверніть увагу на те, скільки там білорусів. Це не випадково. І як ви вважаєте, кому вони будуть служити в Білорусі? Росії, Білорусі? Або будуть виконувати вказівки щодо провокацій в Литві та Латвії? Тут дуже чітко поставлено завдання: їх головна функція – у створенні провокацій у балтійському регіоні.

– На Вашу думку, навіщо Путіну сьогодні щось робити проти Лукашенка? Все-таки Лукашенко вважається останнім союзником Кремля...

Це не гра проти Лукашенка, як і не гра в Донбасі проти України. Це велика геополітична гра, в якій і Україна, і Білорусь, і Лукашенко є об'єктами, а не суб'єктами процесу

​– Це не гра проти Лукашенка, як і не гра в Донбасі проти України. Це велика геополітична гра, в якій і Україна, і Білорусь, і Лукашенко є об'єктами, а не суб'єктами процесу.

– І все-таки, навіщо Кремлю дестабілізація в Білорусі?

– Для посилення свого впливу. Що потрібно на сьогоднішній день Путіну? Посилення тиску, щоб розв'язати собі руки для впливу на балтійські країни.

– А як Ви оцінюєте ту політичну лінію, якої дотримується Лукашенко у зв'язку з українською кризою?

Пра якую самастойнасьць Лукашэнкі вы кажаце? Яе не было, няма і ня будзе. Ён будзе рабіць тое, што скажа яму Пуцін.

– Та немає в нього ніякої лінії! Він стоїть в хорі кремлівських підспівувачів, і робить він тільки те, що йому дозволяють робити, і тільки в тих рамках, які встановлює Путін. Про яку самостійності Лукашенка Ви говорите? Її не було, немає і не буде. Він буде робити те, що скаже йому Путін. А якщо не буде робити, то він просто не буде президентом.

– Сьогодні на Сході України встановилось відносне затишшя. На Вашу думку, як довго це затишшя триватиме, і чого чекати в найближчому майбутньому?

– На жаль, я не можу назвати це затишшям, тому що кров продовжує литися, люди покидають місця, де вони десятками років жили, де жили їхні батьки, діди і прадіди. Тому це не затишшя, це нескінченна війна. Як довго вона буде йти? На жаль, Україна на це не впливає. Сьогодні цей конфлікт вийшов за рамки Україна: це геополітична гра, де Україна є тільки полем для битви.

Радіо Собода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 31.202.209.---
Ернест _ 30.03.2015 15:35
Кожен українець щодня молиться і вимовляє наступні слова :” Господи!
Допоможи здолати лютого історичного ворога — моксель= “золоту”
орду=московію=російську імперію=ссср=кацапендію. Хай сьогодні здохне ця
сатанінська нацистська імперія разом зі своїм ху..лом від епідемій
холери,
дизентерії, чуми, СНІДу, ящура, сказу, масових самогубств, паралічів,
тотальних смерчів, пожеж, землетрусів, цунамі. АМІНЬ.” Це вже діє —
гинуть,тонуть, вішаються,кидаються під поїзд, кінчають з собою
ригоанали, колоради, чахне кремілівське чмо, занепадає імперія
гуманоїдів. МОЛІМОСЯ, БРАТТЯ ТА СЕСТРИ ! З НАМИ ЗІРКИ ! З НАМИ
БОГ ! :

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте