Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Викриття журналістами корупції влади помічають на Заході - Сергій Лещенко

П'ятниця, 21 червня 2013, 15:56
Версія для друку Коментарі 5

Захід звертає увагу на викриття корупції влади українськими журналістами. Таку думку в інтерв'ю "Голосу Америки" висловив журналіст Сергій Лещенко, який у четвер у Осло отримав премію "Вільна преса Східної Європи".

"Захід намагається заохотити журналістів і далі контролювати владу та не дозволяти їй бути корумпованою та розбещеною", - заявив Лещенко, коментуючи отримання премії.

Сергій Лещенко сподівається, що з часом аудиторія українського Інтернет займе активну позицію і "не дозволятиме корумпованим політикам приходити до влади".

Він зазначив, що в Україні зараз відбувається "відкат" від демократії і політично активні журналісти намагаються його зупинити.

"Свободу втратити дуже легко, а відвоювати її назад дуже тяжко", - вважає журналіст.

Церемонія вручення премії відбулася в присутності державного секретаря Міністерства закордонних справ Норвегії Грі Ларсен.

Премія "Вільна преса Східної Європи", заснована німецьким фондом Герда Буцеріуса, видавця газети Die Zeit. Цьогорічну премію також отримали російські журналісти Олена Костюченко та Олександр Гольц, а також азербайджанські журналісти Таміна Тагізаде і Мехман Гусейнов, якого офіційне Баку відмовилося випустити з країни на церемонію до Осло.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 46.63.41.---
Писаръ _ 25.06.2013 23:21
Buster:
Жодна праця не проходить дарма, ось і на Сергієву працю вже звернули увагу, вірю що незагорами наша перемога! Підтримую його, ціню його справедливість та безкористність.
А все тому, що Сергій відданий своїй справі і своїй меті. Він не женеться за подачкою замовників новин, він залишається чесною людиною за будь-яких обставин.
IP: 46.63.41.---
Писаръ _ 25.06.2013 23:06
Ця премія є ще одним підтвердженням того, що Сергій видатний український журналіст. Він є поборником за права та свободи українського народу. Він є прикладом справжнього патріота. Такими як він повинні бути всі журналісти.
IP: 94.153.60.---
Buster _ 25.06.2013 16:23
Жодна праця не проходить дарма, ось і на Сергієву працю вже звернули увагу, вірю що незагорами наша перемога! Підтримую його, ціню його справедливість та безкористність.
IP: 37.19.141.---
Міла _ 25.06.2013 15:15
"Борітеся - поборете !!" _ казав Т. Шевченко. Лещенко яскравий приклад цього лозунгу. Адже він один із тих для кого демократія і свобода преси не пустий звук. Він чесно слідує своїм ідеалам і ця премія цілковито заслужена. Сергію, Ви найкращий і найчесніший журналіст. Честь і хвала Вам!!!
IP: 37.54.159.---
Buster _ 25.06.2013 12:59
Вірю, що справжні демократичні журналісти як Лещенко зможуть не просто зупинити ці процеси, а й зробити Україну квітучою!

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте