Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

США попереджають американців за кордоном про збільшену загрозу тероризму

Понеділок, 05 серпня 2013, 11:41
Версія для друку Коментарі 1

США закрили понад 20 своїх посольств і консульств в неділю і попереджають американських громадян, які перебувають за кордоном, про загрозу терактів з боку аль-Кайди.

У заяві Державного департаменту, опублікованій в п'ятницю, говориться, що загроза тероризму особливо серйозна на Близькому Сході і в Північній Африці. Зовнішньополітичне відомство США попереджає, що загроза може виходити від Аравійського півострова, і теракти можуть статися в будь-який час до кінця серпня.

З міркувань безпеки, США закрили низку своїх посольств і консульств, головним чином, в мусульманських країнах.

Відтак, Великобританія і Німеччина заявили, що вони також закриють свої посольства в Ємені в неділю і понеділок у зв'язку із загрозою терактів. Британське Міністерство закордонних справ зазначило, що особливі побоювання викликають можливі загрози в останні дні Рамадана - священного для мусульман місяця.

У Держдепартаменті повідомили, що одноденне закриття дипломатичних представництв є запобіжним засобом. За словами офіційних осіб, вони можуть бути закриті на довший період, якщо того вимагатиме ситуація.

У суботу у Білому домі відбулася нарада на високому рівні у справі найостаннішої загрози.  Участь у зустрічі, на якій головувала радник президента США з національної безпеки Сюзан Райс, взяли державний секретар Джон Керрі, міністр оборони Чак Гейґел та міністр внутрішньої безпеки Джанет Наполітано, як також директори ЦРУ, ФБР та Агентства національної безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 46.203.141.---
Ivan Sulima _ 05.08.2013 20:22
В Україні американцям нема чого турбуватись

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте