Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Дефолт України неминучий, але повної катастрофи можна уникнути - "The Economist"

Понеділок, 13 жовтня 2014, 11:24
Версія для друку Коментарі 1
Петро Порошенко

Україна, ймовірно, не зможе уникнути дефолту по своїх боргових забов'язаннях - попереджає  "The Economist". Авторитетне видання закликає уряд України негайно розпочати переговори про реструктуризацію заборгованості із кредиторами, зокрема з Росією, позиція якої в останні місяці серйозно вплинула на очікування з приводу українських боргових забов'язань.

"Україна перебуває у кризовій ситуації, попри досягнення угоди з МВФ про надання 17 мільярдів доларів протягом 2-х років. Війна похитнула економіку, яка і без того накульгувала. Дефіцит платіжного балансу України дуже значний, через це курс гривні до долара з початку року зменшився на третину. У січні державний борг становив 40% ВВП; зараз він оцінюється у 60% і наступного року може зрости до 80%".

Величезні фінансові вливання Заходу в Україну недостатні для того, щоб дозволити їй розплатитись з кредиторами - переконані у часописі.

"До кінця року Україна має заплатити кредиторам 9 мільярдів (включно з 3-ма мільярдами Росії), плюс ще 5 мільярдів у 2016-му та 8 мільярдів - у 2017-му. Окрім цього існує також внутрішня заборгованість і необхідність виплатити мільярди за газ Росії. Валютні резерви швидко вичерпуються і впали з 37-ми мільярдів доларів у 2011-му до 16-ти мільярдів доларів зараз. Минулого місяця МВФ визнав, що Україні може знадобитись ще 19 мільярдів доларів, якщо війна триватиме. Більшість аналітиків вірять, що додаткові позики знадобляться України навіть якщо активні бойові дії не буде відновлено".

Видання відзначає, що хоча Україна і не здатна буде сплатити по своїх боргових забов'язаннях, уряд здатен уникнути катастрофічного дефолту, якщо негайно візьметься за переговори з кредиторами.

"Найкраще що можна порадити уряду України це діяти на випередження та почати переговори з кредиторами, не чекаючи поки дефолт стане неминучим".

Видання очікує, що Україна буде до останнього уникати визнання критичності ситуації та принизливих переговорів із Росією.

У "The Economist" також переконані, що зрештою позики МВФ не змінять ситуацію в Україні, але дозволять "пережити зиму та дотягнути до наступної".

"Без нафти, чи будь-яких інших ресурсів на продаж, важко уявити, як українська економіка зможе розплачуватись по вже існуючих боргах, не кажучи про нові позики від МВФ. Чим довше Україна відкладатиме, тим болючіше буде, коли кредити закінчаться" - пише видання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 46.119.169.---
Wulfus Zet _ 13.10.2014 11:47
Предыдущее правительство набралось долгов, а нынешнее правительство во главе с президентом , еще более усугубило ситуацию....

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте