Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Захід має розробити "тест на Маріуполь" для Путіна – NYT

Вівторок, 17 березня 2015, 10:07
Версія для друку Коментарі 0
Мешканці міста патрулюють пляж у Маріуполі, 14 березня 2015 р.

Сполучені Штати мають домовитися з Європейським Союзом, якою буде реакція Заходу, якщо Росія порушить перемир’я. Про це пишуть Джон Гербст і Ганс Біннендійк у New York Times. Вони пропонують прийняти так званий тест на Маріуполь, вважаючи, що це місто може бути наступною тактичною метою Путіна, який хоче прокласти сухопутний коридор до Криму, а потім і до Молдови, захопивши все причорноморське узбережжя України.

"Путін навряд чи поважатиме Мінські угоди, якщо вважатиме, що може їх обійти без особливих втрат. Він гордий, емоційний, ображений і хитрий – історично це небезпечне поєднання", – пишуть автори.

Тож Захід має виробити жорсткий план дій на випадок наступу російських військ і проросійських сепаратистів на Маріуполь. Як і багато експертів і політиків у Вашингтоні, автори закликають надати Україні смертоносну зброю та інструкторів, щоб показати солідарність з Києвом і стримати Путіна від подальшої агресії в Україні та за її межами.

"Необхідно також запровадити жорсткіші економічні санкції. Захід має відкрито обговорити відключення Росії від міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів SWIFT – це могло б паралізувати й без того слабку російську економіку. Крім того, потрібно запровадити чіткі нові обмеження на видачу віз для росіян, які подорожують на Захід".

Якщо перемир’я триватиме і Україна поверне собі повний контроль над своєю територією, санкції можна буде послабити, оскільки "Путіну будуть потрібні стимули для відступу", пишуть автори.

Голос Америки

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте