Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Мустафа Джемілєв про ситуацію в окупованому Криму

П'ятниця, 20 березня 2015, 12:07
Версія для друку Коментарі 0
Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв

Україна де-факто стає ядерною державою, оскілька Росія перекидає в Крим ракети "Іскандер" та інше озброєння з ядерним потенціалом – заявив сьогодні в ООН лідер кримських татар Мустафа Джемілєв. Політик, якому російська влада не дозволяє повернутися на півострів, розповів, що його співвітчизники хочуть мирного повернення Криму в Україну, бо у разі війни, корінний кримськотатарський народ буде повністю знищений окупантами.
 
Мустафа Джемілєв сказав:
 
"Для нас дуже важливо, щоб тема Криму – звільнення від окупації – завжди була в центрі уваги міжнародної спільноти. І найбільше ми стурбовані, що окупований Крим на багато років перетвориться на зону замороженого конфлікту. На зразок Придністровя, окупованих територій Грузії чи на зразок Карабаху. Кожен день окупації Криму – це додаткові страждання нашого народу".
 
Мустафа Джемілєв говорив про переслідування за політичні переконання та за релігійними ознаками:
 
"Після окупації ми повернулися до найгіршого зразка радянського режиму, проти якого ми боролися багато років. Новий режим має усі ознаки радянського режиму. Він тоталітарний, але є одна відмінність – за радянського режиму люди принаймні не зникали".
Зараз, за словами Мустафи Джемілєва найжорстокіших переслідувань зазнають саме ті, хто висловлюється проти російської окупації Криму і за повернення його в склад України:
 
"Згідно з опитуваннями, лише близько 20% мешканців Криму, якби зараз був референдум, голосували б за входження Криму у склад Російської Федерації. Але справа в тому, що жодних референдумів там ніхто не проводитиме. Навіть розмови про можливий референдум підпадають під статтю карного кодексу Росії про зазіхання на територіальну цілісність. Тому розмови про бажання мешканців Криму – це демагогія, що було і від самого початку, бо референдуму як такого там і не було. Це була підтасовка із заздалегідь відомими цифрами".

Голос Америки

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте