Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Путін втрачає віру у перемогу, Заходу потрібно просто чекати - The New York Times

Вівторок, 23 червня 2015, 15:18
Версія для друку Коментарі 0
Володимир Путін

Конфронтація Росії та Заходу суперечить інтересам обох сторін, відтак США та ЄС мають і надалі діяти стримано і дати Москві чіткий сигнал, що протистояння буде припинено, якщо Путін забере свої військових та зброю зі сходу України та примусить сепаратистів виконувати Мінські угоди. Редакційна стаття із таким посилом сьогодні опублікована впливовим американським виданням The New York Times.

Видання закликає Захід зважено відповідати на агресивні заяви та жести з боку Путіна, включно із повідомленням про розширення ядерного арсеналу Росії, випробування нових видів зброї та ін.

У The New York Times переконані, що попри бравурні заяви Кремля про наявність у російської економіки внутрішніх резервів, ситуація там далеко на така райдужна, як намагаються переконати у Росії.

"... Путін втрачає віру, що зможе виграти у протистоянні із Заходом", - відзначає видання і по суті закликає Захід уникати кроків, які би дали Путіну підстави піти на ескалацію.

При цьому видання відзначає, що дії Росії по суті штовхають НАТО (серед країн якого немає одностайної позиції щодо реакції на дії Росії) до консолідації та посилення військової присутності на кордонах.

"Якщо він не буде обережним, Путін може отримати саме те, проти чого виступав - посилення НАТО на кордонах Росії - і не тому, що Альянс цього прагнув, а тому, що Росія не лишила йому вибору", - йдеться у статті видання.

У якості прикладу "вимушеної реакції" НАТО на дії Росії The New York Times наводить приклад військових навчань НАТО у Балтії та створення сил швидкого реагування Альянсу, як реакції на посилення російського військового угрупування у Калінінграді, між Литвою та Польщею

Голос АМЕРИКИ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте