Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Таких проблем Путін ще не мав, люди вийдуть на вулиці - експерт у Forbes

Вівторок, 25 серпня 2015, 09:53
Версія для друку Коментарі 1
Володимир Путін

Безробіття та зубожіння неодмінно підштовхнуть росіян до невдоволення владою та створять політичну напругу всередині Росії. Про це у колонці для впливового видання Forbes пише Марк Адоманіс.

"Можна впевнено говорити, що щонайменше протягом наступних півроку кількість безробітних у Росії буде зростати. Це не означає, що "Росія приречена", або що попереду колапс, але можна стверджувати, що влада Росії отримає набір економічних проблем, з яким не стикалась з часу приходу Путіна до влади", - пише Адоманіс, коментуючи дані про те, що рівень безробіття у Росії склав 5.4%.

"Йдеться не про якусь окрему проблему. Вся економічна модель Росії перебуває під тиском. ВВП скорочується, реальні доходи населення падають, збільшується безробіття. Влада має вирішити чимало проблем, а здатність це зробити лише зменшилась через значне зменшення валютних резервів", - описує виклики, які постали перед Росією Адоманіс.

Оглядач прогнозує, що падіння рівня життя зрештою виведе росіян на вулиці.

"Росіян часто (і на мою думку, несправедливо) зображають, як пасивних овець, які коряться владі. Але у минулому, вони чітко продемонстрували, що готові виходити на вулиці, якщо вважають, що їх добробуту щось загрожує. Саме тому влада і повела себе так рішуче у ході кризи 2009-го року : бо була налякана перспективою масштабних заворушень" - пише Адоманіс.

Голос Америки

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 77.121.160.---
Ростислав Мельник _ 29.08.2015 13:00
Россияне на улицу не выйдут, не тот менталитет. Они убеждены, что во всех бедах России виноват Запад с его "прогнившей дерьмократией", что вокруг одни враги, которые спят и видят, как бы им, врагам, поработить "сверхдуховный" российский народ, и "Святую Русь". В данноим случае Путин - гений, превзошедший своего кумира - Геббельса. Правда, и народ, наверняка, и сам хотел быть обманутым. Как сладко ощущение принадлежности к чему-то большому и сильному, которого боится весь мир. Пусть это большое - стая обезьян с ядерными ракетами.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте