Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутатське місце краще за міністерський портфель?

Понеділок, 15 травня 2000, 00:00
Міністр економіки Сергій Тігіпко балотується у Верховну Раду. Для себе він обрав виборчий округ №36 у Дніпропетровській області. В зв'язку з цим з понеділка Тігіпко перебуває у відпустці, повідомила прес-секретар Ющенка Наталя Зарудна. Ще до того преса повідомляла, що саме у цьому окрузі буде балотуватися екс-прем'єр Валерій Пустовойтенко. Проте Валерій Павлович щось не захотів, чи не зміг.

Але святе місце не буває порожнім. Тож і у цьому окрузі тепер з'явилася своя "зірка". Хоча у виборчій комісії 35-ого виборчого округу заявили, що поки-що Тигіпко не подав заяви про наміри балотуватися. Вибір Сергея Леонідовича обумовлений тим, шо він довгий час працював у Дніпропетровську. Нагадаю, що раніше від цього округу народним депутатом став нинішній міністр АПК Іван Кириленко, який є до певної міри людиною Юлії Тимошенко.

Сама Юлія Володимирівна, яка висунута Кіровоградською партійною організацією партії "Батьківщини" по 99-ому виборчому окрузі, то наразі вона не підтвердила бажання балотуватися.

Виходячи з того, можна зробити певні висновки. Що стосується Юлії Тимошенко, то це більш-менш зрозуміло. Розпочавши війну з олігархами в енергетичному секторі, вона розуміє, що кожен її необачний крок може привести до того, що її відправлять у відставку. Непевні позиції в уряді, "наїзди" президента примушують Юлію Тимошенко знову шукати щастя у парламенті задля збереження політичної ваги.

Ситуація з Сергієм Тігіпком інша. На сьогодні його позиції в уряді виглядають досить міцними. Але, зважаючи на пониження його з віце-прем'єра на міністра економіки, на постійне незадоволення Кучми економічним блоком уряду, а також на досить різкі заяви самого Тігіпка про відсутність політичної волі до проведення реформ, можна зробити висновок, що він дуже незатишно почуває себе у цьому уряді.

То ж може це засіб вберегти себе у великій політиці. Може, також, Тігіпко відчуває, що в уряду Ющенка залишилось небагато часу, і що весь склад Кабміну можуть відправити у відставку. Цю тезу підтверджує й російська преса, яка пророкує на наступного прем'єра міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

Нагадаю, що вибори у 10-ох округах відбудуться 25 червня, а реєстрація кандидатів завершується 26 травня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування