Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд заблокував роботу військово-повітряних сил країни. Вже цілу добу повітряний простір України беззахисний

Субота, 10 червня 2000, 15:15
Якщо президент Росії Володимир Путін вирішить сьогодні зайняти територію України, реалізації цього рішення навряд чи хтось зможе ефективно перешкодити. Саме такими висловами переповнені у суботу російські ЗМІ.

17 ключових об'єктів військово-повітряних сил (ВПС) України знеструмлені з п'ятниці, 9 червня, згідно з рішенням українських енергетиків. Надання електроенергії на ці об'єкти зупинено. Це рішення прийняте через постійну нездатність ВПС платити за електроенергію, повідомляє російське агентство новин АПН. За їх інформацією, Міністерство енергетики повідомляє, що відключило систему, керуючись недавнім рішенням уряду країни відключити всіх боржників.

"Київ обеззброєний. Україна залишилася без сил протиракетної оборони", "Колеги Чубайса дозволили Росії напасти на Україну", - пістріють заголовками російські видання. "Тепер Україну може образити кожен. Від сьогодні ця країна повністю позбавилася системи протиповітряної оборони, "-пише російська газета "Обозрение. Ру.". "В результаті, з сьогоднішнього дня повітряний простір України відкритий для будь-якої зовнішньої атаки," - робить висновок російське агентство новин АПН.

В українському Міністерстві оборони панує паніка. Військове відомство вже заявило, що необхідно не зволікаючи підключити ВПС до джерел електроенергії. Представник Міністерства оборони України Ігор Халявинський назвав "неприпустимим" блокування таким чином системи безпеки країни. "Бюджетні організації і не можуть заробляти гроші, вони захищають свої кордони і не варто прирівнювати їх до всіх інших,"- наводить його слова газета "Сегодня".

Цікаво, що це повідомлення короткою хронікою вперше з'явилося власне у цій газеті, яка відома своїми симпатіями до Ігоря Бакая, зараз - кандидата у депутати на довиборах у Житомирі, до того знаного як глава НАК "Нафтогаз". Буквально за кілька годин повідомлення було розтиражоване російськими мас-медіа з відповідними коментарями.

Всі намагання журналістів УП з'ясувати правдивість цієї інформації поки-що не увінчалися успіхом. В Міністерстві Оборони слухавки вперто ніхто не підіймає. Може, за несплату військовим відключили ще й телефон?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування