Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Молочні ріки в наступному році знову не заллють Україну

Вівторок, 13 червня 2000, 13:10
"Аж" на 1 відсоток зросте середня зарплатня наступного року. Саме такий показник запланував уряд у постанові про формування бюджету на 2001 рік. Це - без врахування працівників сільського господарства. Таким чином, чиновники стверджують, що середньостатистичний робітник чи службовець отримуватиме середньорічну зарплату 279 грн 39 копійок.

Повільно, але вперто, інфляція гривні "від грудня до грудня" поповзе до 15%. Таким чином, планує уряд, середньорічний курс гривні до долара складатиме 6 грн. 70 копійок, а на кінець року один долар середній українець купуватиме в "обмінці" за 7 гривень 13 копійок.

Реальний валовий внутрішній продукт має збільшитися на 4%, і , відповідно, складе 178,8 млрд. гривень, - йдеться також у повідомленні агенції "Інтерфакс-Україна" про цю постанову уряду від 9-го червня.

За прогнозами уряду, нас знову поменшає. Середньорічна кількість населення впаде до 49,3 млн. чоловік, з яких 2,1 мільйона будуть зареєстровані як безробітні. Загалом же рівень безробіття становитиме 7,7 відсотків від працездатного населення.

Іноземні інвестиції, яких так бракує Україні, і про які з таким просвітленим обличчям промовляв Біл Клінтон на Михайлівській площі, становитимуть 900 млн. доларів. Райдужні макроекономічні показники також передбачають дивну для сучасної української економіки пропорцію імпорту та експорту - 13, 745 млрд і 16, 237 млрд доларів відповідно.

Українську промисловість, за прогнозами Кабміну, чекають епохальні перетворення. Обсяги промислової продукції збільшаться на 3,5 відсотки. Прямо в спину прогресу промисловості дихатиме сільське господарство - уряд очікує збільшення валової продукції села на 3%.

Відповідно, молочними ріками потечуть прибутки до зведеного бюджету 2001 року. Вони становитимуть 42 млрд. грн, вважає уряд, але за умови, якщо збережуться сучасні тенденції та скасують збір до Інноваційного фонду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування