Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко відкидає всі обвинувачення

Середа, 14 червня 2000, 14:10
Суд у справі колишнього українського прем'єра Павла Лазаренка відбувся 13 червня у штаті Каліфорнія. Суддя Елізабет Лапорт зачитала обвинувачення проти Лазаренка і його права. Відповідь захисту й слухання у справі про видачу екс-прем'єра на поруки призначено на 26 червня.

Сам Лазаренко, під час виступу на судовому засіданні відкинув обвинувачення у відмиванні $114 млн. Лазаренко назвав обвинувачення на його адресу спробами його ворогів, у тому числі президента України Леоніда Кучми, змусити мовчати опозицію. Світові агентства нагадують, що нещодавно адвокати екс-прем'єра поширили заяву, в якій Кучма обвинувачується в одержанні "постійної контрибуції від комерційних підприємств, контрольованих Лазаренком".

Генеральний прокурор просив суд затримати Лазаренка і не брати на поруки. Як повідомляє юридичний відділ, суддя відклала запит про видачу Лазаренка на поруки.

Павло Лазаренко також через своїх американських адвокатів зробив заяву, що він не пов'язаний з організацією вбивства депутата Євгена Щербаня.

Агентство "Інтерфакс-Україна" цитує витримки з заяви адвокатів для преси про те, що останні обвинувачення Генеральної прокуратури України на адресу П.Лазаренка в організації убивства Е.Щербаня "є результатом політичної кампанії з подальшої дискредитації Лазаренка".

Український уряд повторив запит про екстрадицію Лазаренка в Україну. Як заявляють адвокати, "ці запити викликані побоюваннями показань Лазаренка з боку українських офіційних осіб і президента Кучми". "Останні обвинувачення прокуратури є ще одним способом домогтися екстрадиції Лазаренка в Україну", - йдеться в заяві адвокатів.

Якщо Павла Лазаренка змусять повернутися, він побоюється за своє життя, зазначено в заяві адвокатів. Захисники нагадують про спробу замаху на Лазаренка у 1996 році, і стверджують, що, "як пізніше було встановлено, організаторами спроби замаху були люди з найближчого оточення президента Кучми. Незабаром після спроби замаху один з організаторів помер, інший все ще залишається одним з найближчих прибічників президента Кучми".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...