Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Волков, Суркіс, Медведчук і Пінчук як і раніше входять до десятки найвпливовіших політиків України

Середа, 14 червня 2000, 15:50
Найвпливовішими українськими політиками в травні як і раніше є президент України Леонід Кучма і прем'єр-міністр Віктор Ющенко. Наступний глава Соціал-демократичної партії, перший віце-спікер Віктор Медведчук.

Разом з тим, у десятку найбільш рейтингових політиків України, за даними експертів Київського центру політичних досліджень і конфліктології (КЦПДК) сталися деякі зміни.

Так, експерти знову відзначають зростання впливовості глави адміністрації президента Володимира Литвина. Глава АП помітно закріпився у рейтингу, максимально наблизившись до Медведчука.

Директор Центру Михайло Погребинський повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що всі члени першої десятки рейтингу, крім Л.Кучми і міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, у травні одержали більш низький бал впливу, ніж у квітні.

Юрій Кравченко посилив свої позиції і піднявся з 10 місця в квітні на 6-е місце. Проте голова парламенту Іван Плющ, який раніше посідав 6-ю позицію, впав на 9-е місце.

До першої десятки рейтингу найвпливовіших політиків України у травні ввійшли депутат Олександр Волков (5-а позиція), віце-прем'єр з питань ПЕК Юлія Тимошенко (7-а), депутати Григорій Суркіс (8-а) і Віктор Пінчук (10-а позиція у рейтингу).

Погребинський відзначає різке зростання рейтингу секретаря Ради національної безпеки й оборони Євгена Марчука - у травні він з 44-го місця відразу піднявся на 14-е.

Суттєво впав рейтинг впливовості лідера Компартії Петра Симоненка, який за оцінками експертів КЦПДК, наразі посідає лише 29-ю позицію, а до цього він знаходився на 18-му місці.

Центр проводить подібні опитування щомісяця. 50 експертів наприкінці травня оцінювали ступінь впливу кожного з майже 90 українських політиків на економічну і політичну ситуацію у країні в поточному місяці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...