Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати коментують справу НБУ

Середа, 14 червня 2000, 17:20
Народні депутати мають різні думки, щодо розпочатої прокуратурою міста Києва кримінальної справи за фактом зловживання службовим становищем співробітниками Національного банку України.

Представник фракції Компартії Георгій Крючков вважає, що порушення згаданої кримінальної справи можна розцінювати як крок на шляху до усунення з посади прем'єр-міністра України Віктора Ющенка.

"Запущено сценарій усунення Ющенка. Це удар по Ющенку. Оскільки це так, то можна чекати на цікаві повороти надалі", - сказав він.

Г.Крючков вважає, що рішення про початок кримінальної справи не може бути прийняте "без відома найвищих інстанцій".

Лідер фракції СДПУ(о) Олександр Зінченко вважає, що відкриття кримінальної справи означає, що для цього є підстави.

Є всі підстави для того, щоб у ситуації з Нацбанком "поставили крапку" не політики, а більш компетентні органи - суд, що має встановити, чи є дії окремих співробітників Нацбанку злочинами або "звичайними помилками", заявив Зінченко. В іншому випадку, сказав він, у подальшому ситуація з Нацбанком може перетворитися на предмет політичних спекуляцій.

"Сьогодні мова йде про об'єктивні оцінки, що знаходяться поза публічно-політичною сферою", - зазначив лідер фракції.

Представник фракції "Реформи-конгрес" Олександр Ємець з жалем констатував, що поки не знає всіх деталей. Разом з тим, зазначив депутат, той факт, що справу у відношенні співробітників Нацбанку було порушено прокурором Києва, а не Генеральною прокуратурою, є "натяком на замовлену справу". "Знаючи нашу систему, я не вірю, що міський або районний прокурор насмілився б на такий крок без відповідного замовлення", - сказав депутат в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування