Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суркіс проти Нацбанку і уряду

Четвер, 15 червня 2000, 22:15
Порушення карної справи за фактами зловживань, що ніби мали місце в Національному банку в 1997-1998 роках є "формою протидії рішучим діям уряду зі зміни ситуації в енергетичному секторі".

Так думку висловив глава Державного казначейства України Олександр Кирєєв, який до лютого цього року працював заступником голови Національного банку України.

Нещодавно були оприлюднені результати першого аудиту операцій Нацбанку з валютними резервами, які були визнані міжнародними фінансовими організаціями, і в яких не вказують на зловживання з боку посадових осіб Національного банку, нагадав Кирєєв.

"Це спроба в політичний спосіб вибити з колії уряд і не дозволити йому провести реформи", - вважає банкір.

Кирєєв відхилився від відповіді на питання одного з журналістів про можливу причетність депутата Григорія Суркіса до ініціювання цієї карної справи. Проте, він дав зрозуміти, що саме ця людина зацікавлена в такому розвитку подій. Оскільки перераховані ним нижче обленерго, за даними російської преси, контролюються саме Суркісом і Ко.

"Я не називав прізвищ. Я просто говорю про те, що власникам енергетики України позиція уряду зараз дуже не подобається. Наприклад, за квітень "ВАТ Тернопільобленего" зібрало 102% платежів за електроенергію, а перерахувало генеруючим станціям тільки 20%. У Львові - схожа ситуація, в Кіровограді - схожа ситуація. І так можна продовжувати. Я не знаю хто власник обленерго. Але, природно, така ситуація не може довго тривати. І тепер для того, щоб відірвати уряд від наведення порядку, давайте кричати "лови злодія", а потім - розберемося", - такою була відповідь Кирєєва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...